κρήτη πρέβελη

Κρήτη: Απίστευτη τροπή πήρε το θέμα του ευρήματος στο φαράγγι Κουρταλιώτη Ρεθύμνου που αρχικά θεωρήθηκε βόμβα του Β’Παγκοσμίου Πολέμου.

 

 

Όπως αποδείχθηκε έγινε πολύ κακό για το τίποτα αφού η “βόμβα” αποδείχθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες… μπόιλερ θερμοσίφωνα.

Βέβαια όπως εξηγούν καλά γνωρίζοντες το εύρημα έμοιαζε με νάρκη ή πολεμικό υλικό καθώς έφερε οπή και εξογκώματα και ήταν αρκετά οξειδωμένο καθώς βρισκόταν για αρκετό διάστημα σε εξωτερικό χώρο.

Έτσι θα μπορούσε να παραπλανήσει εύκολα τους πολίτες και σίγουρα απαιτούσε την αυτοψία εμπειρογνωμόνων για να αποφανθούν για την επικινδυνότητα ή όχι του ευρήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το χθεσινό δημοσίευμα

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε χθες

 

Είναι χαρακτηριστική η ομοιότητά του με βόμβες που είχαν εξουδετερωθεί το 2014 στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Η Ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112 Πτέρυγας Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, πραγματοποίησε επιχείρηση εξουδετέρωσης – καταστροφής βόμβας, τύπου ΑΝ-Μ64, 500 λιβρών, αμερικανικής κατασκευής, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Τι έδειξε η αυτοψία

Μετά τον εντοπισμό του ευρήματος από παιδί στο φαράγγι ενημερώθηκαν αμέσως οι αρμόδιες αρχές. Αστυνομικοί, λιμενικοί και στρατός με έμπειρο προσωπικό, πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο.

Στη συνέχεια η V Μεραρχία Κρητών που επιλήφθηκε του θέματος με έγγραφό της προς τις αστυνομικές αρχές ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν πρόκειται για πολεμικό υλικό και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όπως επιβεβαίωσε αργά το απόγευμα και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Ταταράκης, μιλώντας στο neakriti.gr:

«Επικοινώνησα με τους αρμόδιους φορείς και δεν προκύπτει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Ούτε χρειάζεται να αποκλειστεί η περιοχή, ούτε να απομακρυνθεί το εύρημα, καθώς δεν πρόκειται για πολεμικό υλικό».

Με αυτό τον τρόπο δόθηκε τέλος στην ανησυχία των πολιτών που ζητούσαν να ενημερωθούν αν όντως πρόκειται για επικίνδυνο “απομεινάρι” του πολέμου.

Με πληροφορίες από το neakriti.gr

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,