Κύπρος ΑΟΖ, Οικόπεδα

Δείτε στο χάρτη σε ποιο σημείο στην Κυπριακή ΑΟΖ θα γίνει η μεγάλη άσκηση της Κύπρου και που βρίσκεται τις μέρες αυτές το Barbaros.

 

 

Σε δέσμευση μεγάλης έκτασης νοτιοδυτικά της Κύπρου για πολυεθνική άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με δύο ανακοινώσεις για την αεροναυτιλία (ΝΟΤΑΜ) προχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω ενός πλέγματος ισχυρών διπλωματικών και πολιτικο – στρατιωτικών συμμαχιών προβαίνει στην ανακοίνωση δύο πολυεθνικών ασκήσεων στην ΑΟΖ της, μέσω εξαγγελίας δύο NOTAM, δεσμέυοντας δύο περιοχές, η μία σε θαλάσσια ζώνη της Πάφου και η άλλη και πάλι σε θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού.

Η άσκηση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από 3:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Με την συγκεκριμένη ΝΟΤΑΜ (Α1251/17), δεσμεύεται θαλάσσια ζώνη με έκταση 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε υψόμετρο μέχρι 20.000 πόδια, ώστε να μην επηρεαστούν οι υπερπήσεις που είναι αυξημένες την συγκεκριμένη περίοδο, αλλά γίνονται σε πολύ μεγαλύτερο ύψος.

Η συγκεκριμένη ζώνη που δεσμεύτηκε, ξεκινά από απόσταση έξι χιλιομέτρων από τις ακτές της Πάφου και εκτείνεται μέχρι και 80 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά.

Επικαλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της παράτυπης τουρκικής ανακοίνωσης για το «Μπαρμπαρός» και των παράνομων ενεργειών του σεισμογραφικού εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Με δεύτερη ΝΟΤΑΜ (Α1250/17) δεσμεύεται επίσης για πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 και τις ίδιες ώρες, τις ίδιες ώρες σε απόσταση από έξη μέχρι και 20 χιλιόμετρα από τις ακτές στο ύψος Ζυγίου – Πεντακώμου στην Λεμεσό.

 

 

Στον χάρτη σημειώνονται οι περιοχές που δέσμευσε η ΚΔ

Στον χάρτη με κίτρινο χρώμα με αριθμούς 1 και 2 οι δύο περιοχές που δεσμεύτηκαν με ισάριθμες ΝΟΤΑΜ από την Κυπριακή Δημοκρατία για την πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης που προβλέπεται για την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Με τον αρ. 3 η περιοχή της παράτυπης NAVTEX της Τουρκία όπου από τα μέσα Ιουλίου επιχειρεί παράνομα το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός».

Πηγή: philenews.com

ΣΧΟΛΙΑ