Ακιντζί

Την ευγνωμοσύνη του για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Κυπριακό, οι οποίες από την ελληνική πλευρά έχουν χαρακτηριστεί φιλότουρκες, εξέφρασε ο Ακιντζί στον Άιντε

 

Δεξίωση προς τιμή του Έσπεν ‘Αιντε, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για να πολιτευτεί στη Νορβηγία, παρέθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον κ. ‘Αιντε για τις προσπάθειές του και την “ισορροπημένη στάση άρχων”, όπως ανέφερε, προς τις δύο κοινότητες στην Κύπρο.

Επίσης, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές στη χώρα του, στις οποίες θα είναι υποψήφιος.

Ο Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι με τη βοήθεια του κ. ‘Αιντε και της ομάδας του “κατέστη δυνατό να επιτευχθεί πρόοδος άνευ προηγουμένου”, σε όλα τα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, πρόσθεσε, “η γυμνή αλήθεια είναι ότι δεν μπορέσαμε να περπατήσουμε το τελευταίο μίλι και πρέπει να σκεφθούμε και να αναλύσουμε την κατάσταση προσεκτικά, όπως εισηγήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ”.

Ο Έσπεν ‘Αιντε είπε ότι αναχωρεί από την Κύπρο με την πεποίθηση ότι κάποια ημέρα θα επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό και κάλεσε τις δύο πλευρές να μην παραιτηθούν από το όνειρο αυτό.

Κάλεσε, ακόμη, τις δύο κοινότητες, οι οποίες, όπως είπε, είναι “ωσάν να αναζητούν συνεχώς κάτι διαφορετικό, να σκεφθούν τι ακριβώς σημαίνει να έχεις το συναίσθημα ότι δεν φτάνεις στον προορισμό σου”. Δεν είναι υγιές, είπε, να παραμένει κάποιος στην αίθουσα αναμονής.

Εσείς, συνέχισε, “σε αυτή την πλευρά το γνωρίζετε αυτό, κάτι που δεν το γνωρίζουν όλοι στην άλλη πλευρά”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,