Νέο πρόβλημα προέκυψε με την επιβίβαση των 500 προσφύγων στο αρματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ  το οποίο πάντως έδεσε στην Μυτιλήνη το μεσημέρι

 

Κατέπλευσε σχετικά νωρίς, στις 12:30 το μεσημέρι, παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες το αρματαγωγό “ΛΕΣΒΟΣ” στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού προορίζεται να φιλοξενήσει περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν πληγεί από την επέλαση του χιονιά και οι σκηνές τους θάφτηκαν κάτω από τόνους χιόνι.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 14:30 τουλάχιστον, οι πρόσφυγες αρνούνταν να επιβιβαστούν καθώς κυκλοφόρησαν φήμες ότι είναι πιθανό εάν μπουν να τους μεταφέρουν στην Τουρκία!

 

Βίτσας: Οι πρόσφυγες πρέπει να πεισθούν να πάνε στο αρματαγωγό

Οι πρόσφυγες αρνούνται να πάνε στο αρματαγωγό Λέσβος αλλά πρέπει να πεισθούν, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας Ως τη μόνη εφικτή λύση για να δοθεί τέλος στο πρόβλημα των προσφύγων στη Μόρια, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας το αρματαγωγό Λέσβος και δήλωσε ότι πρέπει να πεισθούν να επιβιβαστούν.


Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα γίνεται η σχετική προετοιμασία για την υποδοχή τους. Οι πρόσφυγες και μετανάστες διαχωρίζονται ανά εθνικότητα, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η πιθανότητα να προκληθούν διαπληκτισμοί ή εντάσεις όπως έχει παρατηρηθεί ότι συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει ο διαχωρισμός.

Η επιβίβαση των 500 περίπου προσφύγων και μεταναστών στο πλοίο έχει προγραμματιστεί να γίνει τις απογευματινές ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Δημοσιογράφος, Ερευνήτρια Ασχολείται με το στρατιωτικό ρεπορτάζ από τι 1991. Από το 2000 και μέχρι το 2012 κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Το 2016 ανέλαβε την ιστοσελίδα Onalert.gr και παρέμεινε για ένα περίπου χρόνο. Είναι απόφοιτος Παντείου και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (Master Of Arts) στην Δημοσιογραφία, από το Αυστριακό πανεπιστήμιο Danube University of Krems. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει γνώσεις τουρκικής γλώσσας