ΕΑΑΣ ΑΡΤΑΣ

Η ΕΑΑΣ Άρτας προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να διεκδικηθεί  η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και η επιστροφή των μισθών αναδρομικά.

 

 

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) προσφεύγει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Άρτας, για να διεκδικήσουν την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και την επιστροφή των μισθών αναδρομικά, στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, αλλά και την επιστροφή των κρατήσεων που τους έγιναν για την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία σημειώνεται ότι κρίθηκε αντισυνταγματική από το ελεγκτικό συνέδριο.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για ενημέρωση, συζήτηση και προτεινόμενες ενέργειες δράσης, με θέμα, «Κατάθεση προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΑΣ Άρτας,
για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΑΑΣ Άρτας «στην ενδελεχή ενημέρωση που έγινε από τους δύο, ειδικούς, επί των ασφαλιστικών θεμάτων, νομικούς διαπιστώθηκαν ότι:

α. Αποτελεί μονόδρομο η προσφυγή στο ΕΔΑΔ, καθόσον είναι πλέον σίγουρο ότι, καμιά Κυβέρνηση ή Συγκυβέρνηση δεν θα προβεί στην πλήρη αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Ενστόλων.

β. Είναι βέβαιο ότι, η προσφυγή θα γίνει δεκτή από το ΕΔΑΔ και ότι, η Ελληνική Κυβέρνηση ή Συγκυβέρνηση θα πειθαρχήσει.

γ. Η απόφαση της ΕΔΑΔ θα επιβάλει την επιστροφή των αναδρομικών, είτε με συγκεκριμένου ύψους αποζημίωση, που θα είναι ίδια για όλους τους προσφεύγοντες, είτε ατομικά, δηλαδή ανάλογα με το παρακρατηθέν ποσό.

δ. Η διεκδίκηση των αναδρομικών, αφορά την περίοδο από το 2012 και όχι από τον Σεπτέμβριο του 2010, που είχε επιβληθεί η ΕΑΣ, γιατί με βάση το Ελληνικό Δίκαιο, γίνονται δεκτές οι διεκδικήσεις μόνο της τελευταίας πενταετίας, γεγονός που δέχεται και η ΕΔΑΔ.

ε. Σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις της παρ. 2β και 2γ κρίνεται πως δεν μπορεί να γίνουν προσφυγές, γιατί τα Ελληνικά Δικαστήρια δέχθηκαν την αντισυνταγματικότητα των περικοπών και κάνουν δεκτές τις αγωγές, που υποβάλλουμε, το αργότερο μέσα σε μια πενταετία.

3. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κατάθεση της προσφυγής μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο του παραρτήματος, τόσο για ενημέρωση όσο και για την παραλαβή των απαιτουμένων δικαιολογητικών που είναι η εξουσιοδότηση των δύο νομικών και το ιδιωτικό συμφωνητικό. Επίσης θα πρέπει να προσκομίσουν και τα παρακάτω:
α. Ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων από το 2012 και μετά (ένα ανά έτος)
β. Συνταξιοδοτική πράξη μετά το 2012.
γ. Φωτοτυπία αποδεικτικού κατάθεσης των 60 ευρώ, στον κοινό λογαριασμό IBAN GR97 0171 215o 0062 1514 1082 289, των δικηγόρων Μαλισάγκος Αναστάσιος, Αριστοτέλους 11, ΤΚ 54624 και Χασκής Χρήστος, Ερμού 2 ΤΚ 54624 Θεσσαλονίκη.

4. Για τους συναδέλφους που διαμένουν, εκτός του νομού Άρτας, και ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην προσφυγή, μπορούμε να τους αποστέλλουμε τα απαιτούμενα έγγραφα, μέσω φαξ ή emαil.

5. Στην προσφυγή μπορούν να λάβουν μέρος και συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

6. Η αποστολή των δικαιολογητικών λήγει την 10η Οκτωβρίου 2017.

7. Ακολουθούν αναλυτική ενημέρωση και τα δύο από τα πέντε δικαιολογητικά.

8. Τηλέφωνα επικοινωνίας:
α. Σταθερό και φαξ 26810 22051
β. Κινητό 6937360079 – * 770079»

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ Άρτας

ΣΧΟΛΙΑ