Θεία λειτουργία για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού με συμμετοχή του προσωπικού τελέστηκε στις εγκαταστάσεις της 4ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ)

Τo πρωϊνό της Πέμπτης, 14 Σεπτεμβρίου 2017 τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της 4ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ) Εγκλουβής Λευκάδος Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. κ. Θεοφίλου.

Παρόντες ήταν ο Διοικητής της 4 ΜΣΕΠ Επισμηναγός (EA) κ. Ηρακλής Καλογερόπουλος, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Μονάδος καθώς και οι οικογένειες των περισσοτέρων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε προσωπικώς τον Διοικητή για την τιμητική πρόσκληση. Ακολούθησε κέρασμα στις εγκαταστάσεις της Μονάδας.

Η 4η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (4η ΜΣΕΠ) έχει ως αποστολή την άρτια οργάνωση και την κάλλιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων που της έχουν διατεθεί, προκειμένου να συμβάλλει στην άριστη υλοποίηση της αποστολής του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ), στο μέτρο των δυνατοτήτων της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που της εκχωρούνται.

Η Μονάδα ιδρύθηκε το 1966 και άρχισε να λειτουργεί επιχειρησιακά στις αρχές του 1967 με την επωνυμία 4η Μ.Κ.Ε.Π. (Μοίρα Κέντρου Ελέγχου Περιοχής) και κωδικό κλήσης «ΚΑΣΤΩΡ».

Το 1976 τοποθετήθηκε σύστημα διαβίβασης ιχνών (MRP) (MANUAL REPORT POSΤ) για την ημιαυτόματη εισαγωγή και διαβίβαση των αποκαλυπτομένων ιχνών στο σύστημα NADGE μέσω της 3ης ΜΚΣΕ (Πάρνηθα).

Από τον Ιανουάριο του 1981 η Μονάδα μετονομάστηκε σε 4η ΜΣΕΠ (Μοίρα Σταθμού Ελέγχου Προειδοποίησης), ονομασία που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Τον Αύγουστο 2003 ολοκληρώθηκαν τα έργα κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων για την τοποθέτηση του νέου τριών διαστάσεων (3D) Radar, το οποίο λειτουργεί επιχειρησιακά από το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ