ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Α

Πολλαπλά μήνυμα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας και προς τα Σκόπια και προς τον Πάνο Καμμένο κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια μοναδική και αναντικατάστατη ευκαιρία για τους δυο λαούς και για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και έστειλε μήνυμα προς τα Σκόπια πΓΔΜ σε περίπτωση που δεν την ψηφίσουν.

Όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται στη συνέχεια έστειλε μήνυμα και προς τα Σκόπια αλλά και προς τον Πάνο Καμμένο ότι αν δεν αλλάξουν την Συνταγματική τους ονομασία δεν γίνει αποδεχτή καμμία ένταξη σε οποιοδήποτε διεθνή οργανισμό ή συμμαχία.

Οπως δήλωσε συγκεκριμένα:

«Αν οι γείτονες μας την απορρίψουν πρέπει να γνωρίζουν και θα το πω με ειλικρίνεια δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους διεθνείς οργανισμούς ή αμυντικές συμμαχίες στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει. Διότι αν δεν αλλάξουν τη Συνταγματική τους ονομασία, θέλω να είμαι σαφής, η Ελλάδα δε πρόκειται να το επιτρέψει. Δεν πρόκειται να δεχτεί την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ ή σε άλλο διεθνή οργανισμό, ή σε οποιοδήποτε σχήμα αμυντικής συνεργασίας με συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρς έστειλε και ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κυβερνητικό του εταίρο μετά την πολιτική θύελα που έχει ξεσπάσει από τι δηλώσεις και προτάσεις του αλλά και τη κόντρα που έχει ξεκινήσει με την Εφ.Συν. και έχουν δημιουργήσειμεγάλες αντιδράσεις.

«Να μιλάμε λιγότερο και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Και να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε κι όχι όταν δεν πρέπει» σημείωσε χαρακτηριστικά φωτογραφίζοντας ανοιχτά τον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο.