Ιστιοφόρο Μεξικό

Ναυτικοί Δόκιμοι: Ένα ταξίδι από το Μεξικό ως την Ελλάδα με ένα εντυπωσιακό ιστιοφόρο έκαναν οι Ναυτικοί Δόκιμοι που μπήκαν στο λιμάνι πάνω στα κατάρτια!

Στο λιμένα Σούδας του νομού Χανίων, κατέπλευσε το ιστιοφόρο CUAUHTEMOC του Μεξικάνικου Πολεμικού Ναυτικού.

Στο εν λόγω Ιστιοφόρο επιβαίνουν πενήντα Ναυτικοί Δόκιμοι, οι οποίοι συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πλου, αφιερωμένο στα 100 έτη από την θεσμοθέτηση του Συντάγματος του Μεξικού.

Στο πλαίσιο της παραμονής του πλοίου εν όρμω Σούδας, ο  Πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα κ. Daniel Hernandez Joseph, συνοδευόμενος από τον Κυβερνήτη του Ιστιοφόρου Πλοίαρχο Rafael Antonio Lagunes Arteaga, συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης, Αρχιπλοίαρχο Παναγιώτη Χατζάκη ΠΝ, κατά την διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Νωρίτερα οι Ναυτικοί Δόκιμοι κέρδισαν τις εντυπώσεις με την μοναδική είσοδο που ετοίμασαν καθώς είχαν τοποθετηθεί στα κατάρτια του ιστιοφόρου κάτι που έκοψε την ανάσα όσων τους παρακολουθούσαν.

Στο βίντεο αλλά και στις φωτογραφίες του flashnews διακρίνονται οι Δόκιμοι πάνω στα ιστία. Για την ασφάλειά τους μάλιστα είναι πιασμένοι και με γάντζο.

Παράλληλα μέχρι να φτάσει στο λιμάνι από τα ηχεία του πλοίου ακούστηκε και ο εθνικός ύμνος αλλά και τραγούδια από το Μεξικό.

Το ιστιοφόρο CUAUHTEMOC  σημαίνει “Πρέσβης των θαλασσών” ή αλλιώς ο “Ιππότης / Κύριος των θαλασσών”.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από την Κρήτη στο flashnews

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,