νοσοκομειο Διδυμοτείχου

Νοσοκομείο εμπόλεμης ζώνης θύμιζε σήμερα τα ξημερώματα το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με δεκάδες τραυματίες παράνομους μετανάστες να έχουν μεταφερθεί, όταν ανατράπηκε το φορτηγάκι που τους μετέφερε μεταξύ Σοφικού και Θουρίου.

 

 

 

Συγκεκριμένα, τα 42 άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ φορτηγό με ρουμανικές πινακίδες και οδηγό Παλαιστίνιο, ανατράπηκε και αμέσως σήμανε συναγερμός. Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με ασθενοφόρα, περιπολικά της αστυνομίας και διάφορα άλλα αυτοκίνητα, μια και αρκετοί δεν είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Όμως οι χώροι στο νοσοκομείο γέμισαν ασφυκτικά, όλο το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό “επιστρατεύθηκε” για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Από τους επιβαίνοντες στο φορτηγάκι, ανάμεσα τους και 10 παιδιά, τραυματίες ήταν οι 22, οι περισσότεροι ελαφρά. Όμως κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνουν για νοσηλεία οι 18 όλο  το βράδυ και πριν λίγο πήραν εξιτήριο οι 11. Παρέμειναν οι υπόλοιποι 7, με έναν μόνο να είναι λίγο σοβαρότερη η κατάσταση του, αλλά σχεδόν όλοι αύριο αναμένεται να πάρουν και αυτοί εξιτήριο.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες απ’ το προσωπικό λόγω ελλείψεων

Γίνεται αντιληπτό ποιά ήταν η κατάσταση που επικράτησε, με τόσα πολλά άτομα ξαφνικά να χρειάζονται περίθαλψη. Το προσωπικό του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κατέβαλλε, όπως κάνει άλλωστε πάντα, υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε γιατρούς και νοσηλευτές, έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του. Τώρα άρχισαν να προκύπτουν και οι έκτακτες ανάγκες νοσηλείας και παράνομων μεταναστών ή προσφύγων, από τροχαία που γίνονται, όπως συνέβη και πριν λίγες ημέρες στο Σιδηρώ Σουφλίου.

Ήδη δημιουργήθηκε πρόβλημα με την Ορθοπεδική κλινική μια και αποχώρησε ένας επικουρικός γιατρός και σε λίγες ημέρες το ίδιο θα γίνει με την αποχώρηση επικουριακού καρδιολόγου (συμπληρώνει τα 3 χρόνια) αλλά και παιδίατρου, αν δεν ανανεωθεί η παραμονή τους. Κι όλα αυτά, με το Νοσοκομείο να παραμένει χωρίς Διοικητή και τον αντίστοιχο του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Αδαμίδη, να μην μπορεί να δώσει την παραμικρή λύση.

Πηγή: evros-news.gr