ΑΓΕΕΘΑ - ΑΓΕΕΔ ΓΑΛΛΙΑΣ

Με τον ΑΝΥΕΘΑ και ΑΓΕΕΘΑ συναντήθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ελλάδα 

 

 

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ) της Γαλλίας Στρατηγός Φρανσουά Λεκουάντρ (Francois Lecointre) μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του στη χώρα μας, ο αρχηγός ΓΕΕΔ της Γαλλίας επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογο του. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν η περαιτέρω αύξηση της στρατιωτικής συνεργασίας στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, καθώς και η αμοιβαία συμμετοχή και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών σε κλαδικές και διακλαδικές ασκήσεις, σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΔ της Γαλλίας επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα.

 

Συνάντηση με τον ΑΝΥΕΘΑ

Με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Γαλλίας, General Francois Lecointre, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας. Στη συνάντηση παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.