ΓΕΣ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2019

Μακριά από τις πολιτικές κόντρες οι Αρχηγοί των ΓΕ έκοψαν τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες δείχνοντας ότι είναι προσηλωμένοι στο έργο τους χωρίς να επηρεάζονται από διάφορα σενάρια

 

Τις τελευταίες ημέρες οι καυτές πολιτικές εξελίξεις ελέω και του υπουργού Εθνικής Άμυνας και των καμωμάτων του, έχει εμπλέξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις με σενάρια τι θα γίνει με τις κρίσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος.

Μάλιστα στο παιχνίδι έχει εμπλακεί και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που τον θέλουν ορισμένοι να υπουργοποιείται. Σε όλο αυτό μπορεί κανείς να προσθέσει και την ακατάσχετη παραφιλολογία διαφόρων μέσων ενημέρωσης και μη που προσπαθούν να βγάλουν σενάρια επί σεναρίων για το ποιος είναι κατάλληλος, ποιος είναι ακατάλληλος ανάλογα με τις προτιμήσεις του και τα συμφέροντα που έχει και ψάχνουν να βρουν από φωτογραφίες και τόπους καταγωγής ποιος προωθείται.

Πρόσφατα γράψαμε στο Armynow.net ότι «Η πραγματικότητα είναι πως για καλή μας τύχη αυτή την εποχή οι Αρχηγοί των ΓΕ (συμπεριλαμβανομένου του ΓΕΕΘΑ) είναι όλοι άριστοι επαγγελματίες και προσπαθούν ο καθένας από την πλευρά του να κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του. Σαφώς και όλοι έχουν προσωπικές φιλοδοξίες, αυτό άλλωστε είναι δεδομένο για όλους όσοι γνωρίζουν τη νοοτροπία των στρατιωτικών».

Χθες, και στα τρία Επιτελεία οι Αρχηγοί έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα. Και οι τρεις  εκδηλώσεις έγιναν παρουσία του ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα και του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη χωρίς να εξαιρέσουν κανέναν σε ένδειξη εμπιστοσύνης και στους τρεις. Όποιος δει και από τις φωτογραφίες που έστειλαν τα Επιτελεία το κλίμα ήταν ευχάριστο και τίποτε δεν έδειχνε ότι οι Άρχηγοι ασχολούνται και αγχώνονται με τα πολιτικά τεκτενόμενα, αλλά και οι τρεις είναι επικεντρωμένοι στο έργο και το καθήκον τους.

Άλλωστε όπως μαθαίνουμε κανένας δεν έχει αλλάξει ή ακυρώσει το προγραμμά του περιμένοντας κάποιες εξελίξεις. Μακάρι να ήταν έτσι προσηλωμένοι και οι πολιτικοί στο έργο τους και να μην αναλώνονταν σε «κοκκορομαχίες», πολιτικούς τακτικισμούς και λεκτικές υπερβάσεις για επκοινωνιακούς λόγους.