ΥΕΘΑ - ΝΑΥΑΡΧΟΣ JAMES FOGGO- ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΥΕΘΑ - ΝΑΥΑΡΧΟΣ JAMES FOGGO- ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης βρίσκεται στην 55η Διάσκεψη του Μονάχου όπου είχε υψηλές συναντήσεις με παγκόσμιες προσωπικότητες

 

 

Στο Μόναχο βρίσκεται από σήμερα ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης στις διήμερες εργασίες της Διάσκεψης για την Ασφάλεια όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνεται πλήθος Αρχηγών Κρατών, ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ μαζί με διπλωματικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Μπορεί βέβαια τα τελευταία χρόνια έχει αμφισβητηθεί έντονα αν υπάρχει λόγος διοργανωσής της καθώς ακόμα και ο διάλογος που γίνεται φαίνεται να έχει υποβαθμιστεί, αλλά δεν παύει να είναι ένα γεγονός στο οποίο συγκετρώνονται πολλές παγκόσμιες προσωπικότητες που επηρεάζουν πράγματα και καταστάσεις και προφανώς οι επαφές μαζί τους έχουν αξία και είναι χρήσιμες στην «ενεργή στρατιωτική διπλωματία» που ακολουθεί ο Ευ. Αποστολάκης.

Έτσι ο ΥΕΘΑ είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να συνομιλήσει με ανθρώπους με παγκόσμια επιρροή την είχε σήμερα όπως φαίνεται και στις φωτογράφιες ο Ευ. Αποστολάκης.

Ιδιαίτερη στιγμή η συζήτηση που είχε με την με την ηγετική τριάδα της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας και συγκεκριμένα των Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον ΥΠΕΞ Νικόλα Ντιμιτρόφ και την ΥΠΑΜ Ραντμίλα Σεκερίνσκα, με τους οποίος θα έχει στενή επαφή και συνεργασία το επόμενο διάστημα. Η αναδιοργάνωση των Ένοπλων Δυνάμεων της γείονος χώρας θα περάσει μέσα από την Ελλάδα και το ΥΠΕΘΑ ώστε να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ΝΑΤΟ και αν κρίνουμε από τη φωτογραφία υπάρχει θερμή ατμόσφαιρα.

Ο ΥΕΘΑ πάντως σήμερα θα υποδεχτεί και τον έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα μεταβεί στη Βαυαρική πόλη για τις εργασίες της Διάσκεψης αλλά και τη βραβευσή του με το βραβείο Ewald von Kleist  μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα για αύριο, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

– Στις 10:30 συνάντηση με ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών.

– Στις 15:00 ομιλία του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια.

– Στις 16:00 συνάντηση με τη Συμπρόεδρο των Πρασίνων, κα Annalena Baerbock.

– Στις 17:00 συνάντηση με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden.

– Στις 20:00 επίσημο δείπνο, κατά το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα τιμηθεί, από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, με το βραβείο Ewald von Kleist.

*Οι ώρες που αναγράφονται στο κείμενο είναι ώρες Γερμανίας.