Ζευς Πολεμική Αεροπορία

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από το F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε σε μεγάλη διεθνή αεροπορική επίδειξη στο Βέλγιο.

 

 

Όταν ο «Ζευς» κάνει τον κόσμο να παραμιλάει! Κυριολεκτικά εντυπωσιασμένοι έμειναν χιλιάδες θεατές της διεθνούς αεροπορικής γιορτής Ιnternational Sanicole Airshow (ISA) που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο για ακόμα μια χρονία.

Η αεροπορική επίδειξη που πραγματοποίησε η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε τρομερή εντύπωση και κυριολεκτικά άφησε τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν τι μπορεί να κάνει ένα F-16.

Το Ιnternational Sanicole Airshow (ISA) που φέτος γιόρταζε την 40η επέτειό του είναι το μοναδικό αεροπορικό γεγονός για πολίτες στο Βέλγιο το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο. Όλα ξεκίνησαν με ένα πολύ μικρό «φεστιβάλ κασκαντέρ (stuntmen)» στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Τότε αρκετοί χιλιάδες θεατές απολάμβαναν την παράσταση.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 η διοργάνωση έγινε ένα πραγματικό διεθνές airshow με συμμετέχοντες από την Ολλανδία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Αμερική, την Ιορδανία και το ISA ήταν ένα από τα πολλά ετήσια φεστιβάλ αέρα στο Βέλγιο.

Επίσης, στη δεκαετία του ’90, η αεροπορική επίδειξη εξακολούθησε να αναπτύσσεται και η ISA απέκτησε φήμη στο εξωτερικό. Λόγω των υψηλότερων απαιτήσεων που τίθενται κατά την οργάνωση αεροπορικής εκδήλωσης, το ISA παρέμεινε το μοναδικό ετήσιο αεροπορικό γεγονός στο Βέλγιο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Όταν πρόκειται για αεροπορικά σόου, το ISA θεωρείται το σημείο αναφοράς για την καινοτομία, την ασφάλεια και την ποιότητα στο Βέλγιο και στο εξωτερικό.

Το ISA προσφέρει ένα θέαμα για όλη την οικογένεια, καλύπτοντας όλες τις πτυχές της αεροπορίας: πολύχρωμες ομάδες, γρήγορα αεριωθούμενα, παλιά αεροπλάνα, αεροβατική που κόβει την ανάσα, ελικόπτερα, ανεμόπτερα, ακόμα κι αλεξίπτωτα.

Φέτος συμμετείχαν ομάδες από την Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα φυσικά και πολλές άλλες.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με το «Ζευς» και απολαύστε το:

 

 

ΣΧΟΛΙΑ