ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΠΑΙΑΤ

Η σειρά συναντήσεων του υφυπουργού Εξωτερικών Μ. Μπόλαρη με πρέσβεις συμπεριλάμβανε και τον Τζέφρι Πάιατ και τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις

 

Σε διπλωματικό αναβρασμό ήταν σήμερα όπως φαίνεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης καθώς είχε σειρά συναντήσεων με Πρέσβεις καθώς μετά την αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά προφανώς έχει αναλάβει μαζί με τον Γιώργο Κατρούγκαλο διευρυμένες αρμοδιότητες ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του ΥΠΕΞ.

Κάτι αναμενόμενο καθώς ο Αλέξης Τσίπρας που ανέλαβε το υπουργείο είναι τεχνικά δύσκολο να μπορεί λειτουργήσει σε καθημερινή βάση. Ετσι ο υφυπουργός μετά τις πρωινές συναντήσεις με τους πρέσβεις της Ρωσίας ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα αλλά και με τον αποχωρήσαντα τούρκο πρέσβη, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Σλοβενίας και στην συνέχεια και με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Στην συνάντηση η οποία μπορεί να θεωρηθεί και γνωριμίας επαναβεβαίωσαν την  ισχυρή βούληση να συνεχιστεί η συνεργασία τους ώστε να διατηρηθούν οι πολύ καλές ελληνο-αμερικανικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα σε πολλούς τομείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στην πρόθεση των ΗΠΑ να διατηρήσουν το θετικό μομέντουμ στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, ιδιαίτερα μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στην οποία ήταν τιμώμενη χώρα. Επίσης, όπως σημειώνεται, επαναβεβαιώθηκε η ισχυρή βούληση για συνεχή συνεργασία στους τομείς του χαρτοφυλακίου του υφυπουργού Εξωτερικών.