ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Το πρόβλημα με τον Πάνο είναι ότι ο μικρός Αλέξης τον άφησε μόνο του χωρίς παρέα να παίζει με το τρενάκι γιατί τον βαρέθηκε με τα καμώματά του.

Γιατί ο Αλέξης μεγάλωσε και βαρέθηκε με τα παιχνίδια του Πάνου και να τρέχει συνεχώς να τα μαζεύει. Κουράστηκε να ανέχεται τις πολιτικές του αντιφάσεις και να εκτίθεται από τις περίεργες «δουλειές» και τους μηχανισμούς που έστησε μέσα στο υπουργείο.

Έπρεπε να το είχε καταλάβει και ο Πάνος ότι κάποια στιγμή θα κατέληγε με άσχημο τρόπο ο αναμενόμενος χωρισμός που θα γινότανε έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή. Και η αλήθεια είναι ότι έγιναν προσπάθειες ειδικά μετά το καλοκαίρι να γίνει βελούδινα χωρίς πολύ φασαρία.

Ο εξαφανισμένος τις προηγούμενες δύο ημέρες λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων» – ήταν κάπου σε ένα πάρτυ μια κόρης ενός Σεϊχη όπως έγινε τελικά γνωστό – κάπου προς το τέλος της πορείας αντιλήφθηκε ότι μάλλον μένει μόνος του να κάνει ανένδοτο μέσω twitter και παρεξηγήθηκε αρχίζοντας τα γνωστά περίεργά του.

Το παίζει δύσκολος να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κανονίζει συνέντευξη στη τηλεόραση την ίδια μέρα με αυτή του Πρωθυπουργού, απειλεί την κυβέρνηση με το κόμμα του το οποίο όμως όπως αποδεικνύεται έχει γίνει σκορποχώρι.

Και κάπου εδώ προς το τέλος αντιλήφθηκε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα τον ανέχτηκαν απλά για να τον χρησιμοποιήσουν και να φτάσει η κυβέρνηση μέχρι εδώ που έφτασε και να σταθεί στα πόδια της ώστε να συνεχίσει με άλλη …παρέα.

Και τώρα ο Πάνος είναι αντιμέτωπος με διλλήματα:

-Αν υλοποιήσει τα όσα έχει δηλώσει ώστε να παραμείνει συνεπής με τα λεγόμενά του δεν θα τον ακολουθήσουν τα μισά στελέχη του και κυρίως οι υπουργοί του.

-Αν κάνει στο τέλος μεταστροφή σε όσα έχει ανακοινώσει θα εμφανιστεί ως αφερέγγυος πολιτικός δέσμιος του «μικρού Αλέξη» που διατείνονταν ότι θα είναι αυτός που θα τον καθοδηγεί για να μη βγει από τις ράγες του το τρένο.

Όπως και να έχει από τη δική του αντιφατική στάση όπως φαίνεται αυτός που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο ίδιος και όχι η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας που δεν τον έχουν πλέον ανάγκη.

Έτσι ο πολιτικός έρωτας έφτασε στο τέλος του. Ο Π. Καμμένος θεώρησε μάλλον σίγουρο και δεδομένο ότι θα μπορεί μέχρι το τέλος να κάνει τα πολιτικά και οικονομικά «παιχνίδια» του και όλα θα λήξουν μέλι γάλα.

Μετά θα φταίει ο Τσίπρας αν του αφιερώσει το τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου που λέει:

«Μην παραπονιέσαι τώρα μη μιλάς φταις που τυραννιέσαι και παρακαλάς.
Ένα – ένα κι άλλο ένα δίχως τελειωμό κανένα μέτραγα τα λάθη σου.
Πάνω πάνω και πιο πάνω και πολύ πιο παραπάνω
σ’ είχα από μένανε
κάτω κάτω και πιο κάτω ξέπεσες πιο παρακάτω»