Ευχάριστη έκπληξη για όλους αποτέλεσε η παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τόσο δίπλα στον πρωθυπουργό όσο και στη δική του συνέντευξη τύπου. 

Η εικόνα ενός πολιτικού που ξέρει τι κάνει σ’ ένα δύσκολο και περίπλοκο υπουργείο, το οποίο φαίνεται εκ των πραγμάτων πως το θέλει από αγάπη και μεράκι για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ήταν κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο. Επίσης οι θέσεις και οι απόψεις του αναφορικά με τα θέματα που άπτονται των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες υπήρξαν μετριοπαθείς αλλά αυστηρές. Το μήνυμα το πήραν σίγουρα όλοι.

Χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος και τις συμβουλές των σχετικών – ασχέτων φάνηκε πως η παρουσία του Πάνου Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ έχει περάσει σε μια νέα εποχή. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια έδωσαν τη θέση τους στα ρεαλιστικά οράματα κι αυτό είναι κάτι που το πιστώνουμε στον υπουργό, όπως επίσης και το άψογο στήσιμο του περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κι επειδή πολλοί ήταν εκείνοι που έκριναν ως περιττή της παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια εμπορική έκθεση, έχουμε να παρατηρήσουμε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν θέση εκεί, όπως και οι ένοπλες δυνάμεις άλλων χωρών, από κείνες που τις θαυμάζουμε, σε αντίστοιχες εκθέσεις.

Έχουμε κατά καιρούς ασκήσεις έντονη και σκληρή κριτική στον ΥΕΘΑ, κι όχι άδικα, αφού πολλές φορές υπήρξε θύμα του ενθουσιασμού και της τρέλας του με το Στρατό. Όμως όταν βλέπουμε μια τέτοια στάση δε μπορούμε παρά να την αναδείξουμε.

Η παρουσία του στη ΔΕΘ επισκιάστηκε από μια ανακοίνωση του Δήμου Σερρών που κήρυξε τον ΥΕΘΑ ανεπιθύμητο στις Σέρρες. Μετά από μια μικρή έρευνα που κάναμε έχουμε να πούμε πως ο Στρατός δεν είναι ο ουραγός της δημόσιας ζωής ούτε έχει δικαίωμα καμία τοπική αρχή να κάνει με παιχνίδι με κάτι που δεν της ανήκει. Τα Στρατόπεδα των Σερρών δεν ανήκουν στην τοπική κοινωνία και αν η τοπική αυτοδιοίκηση επιθυμεί να τα αξιοποιήσει οφείλει να ακολουθήσει άλλες οδούς κι όχι τις φωτοβολίδες για δημιουργία εντυπώσεων. Έτσι, η ανακοίνωση αυτή, προφανώς αποδεικνύει στην πράξη πως ο υπουργός μάλλον κάνει καλά τη δουλειά του, υπέρ δηλαδή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι προτάσεις του ΓΕΕΘΑ για κλείσιμο στρατοπέδων και περιορισμό του κόστους συντήρησης στρατιωτικών χώρων μάλλον θα πρέπει να επανεξεταστούν και να ληφθούν σοβαρά υπόψιν στον προσεχή σχεδιασμό.

Η πορεία του Πάνου Καμμένου δείχνει πως μπορούμε να περιμένουμε πολλά στο μέλλον, από έναν πολιτικό που ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αρκεί να χρησιμοποιήσει την ευφυΐα του σχετικά με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που του παρέχουν κάποιοι σχετικοί – άσχετοι σύμβουλοι που είναι καλοί μόνο στο “κοψομέσιασμα”.

 

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,