Τουρκικό CN-235

Παραβιάσεις στο Αιγαίο: Αφηνίασαν και σήμερα οι Τούρκοι στο Αιγαίο με δεκάδες παραβάσεις και παραβιάσεις. Η είδηση όμως είναι στην συμπεριφορά των μαχητικών τους.

Λίγο, η καλύτερα πολλά από όλα είχε η σημερινή παρουσία των Τούρκων στο Αιγαίο.

Και ελικόπτερα, και αεροσκάφη CN – 235 (φωτό) και μαχητικά F – 16.

To ενδιαφέρον όμως είναι πως αν και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας κατέγραψε την παρουσία ζεύγους μαχητικών αεροσκαφών F -16 της Τουρκίας στο Αιγαίο που πετούσαν μάλιστα οπλισμένα δεν κατέγραψε ούτε μια παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου (ΕΕΧ) από τα μαχητικά.

Αντίθετα τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ λένε πως έγιναν συνολικά 57 παραβιάσεις οι 35 από τα CN-235 και οι 22 από τα ελικόπτερα.

Συνολικά στο Αιγαίο πέταξαν 4 CN-235 και 11 ελικόπτερα πέρα από τα δυο μαχητικά F-16.

Όλα αυτα έκαναν πέρα από τις 57 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 22 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας ενώ αν και τα μαχητικά δεν προχώρησαν σε παραβίαση ΕΕΧ υπήρξε σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ και μια εμπλοκή.

 

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,