ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

Τουρκικά F16 προσπάθησαν να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο με τον Αλέξη Τσίπρα την ώρα που κατευθυνόνταν στο Αγαθονήσι. Αναχαιτίστηκαν όπως πάντα από τα Ελληνικά μαχητικά

 

 

Οι τούρκοι όχι απλά δεν σεβάστηκαν σήμερα την εθνική εορτή αλλά σε μια άκρως προκλητική ενέργεια επιχείρησαν να παρενοχλήσουν και το ελικόπτερο το οποίο μετέφερε στο Αγαθονήσι τον Πρωθυπουργό για να συμμετάσχει στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Την προσπάθεια παρενόχλησης από τα τουρκικά F16 αποκάλυψε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους κατοίκους του νησιού λέγοντας: «Ερχόμενος παρενοχλήθηκα από τουρκικά αεροσκάφη και ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε χαμηλούς ελιγμούς με σκοπό άραγε τι;»

Απευθυνόμενος στην Τουρκία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παρενόχληση που δέχθηκε το ελικόπτερο τύπου Σινούκ που τον μετέφερε στο Αγαθονίση λέγοντας:

«Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και συνεργασίας, αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στους γείτονες, μόνο συνεργασία και συνανάπτυξη και όχι ψευτομαγκιές, με τις οποίες ξοδεύουν κηροζίνη» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Να ξέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο μέρος ακόμα και κολυμπώντας. Έχουμε χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που έκαναν οι πρόγονοι μας»

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός ανέφερε τον στίχο του Ρήγα Βελεστινλή «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή» και τη ρήση του Διονύσιου Σολωμού «εθνικό είναι το αληθινό» για να προσθέσει «σας προτρέπω από την καρδιά μου να κάνουμε αυτά τα λόγια πράξη. Ο αγώνας για την ελευθερία είναι το υπέρτατο αγαθό».

Μετά την τελετή ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σκάφος του Λιμενικού και επιβατικό πλοίο, τα οποία βρίσκονταν ελλιμενισμένα στο Αγαθονήσι.

Είναι σαφές ότι τα περιβόητα ΜΟΕ για την Τουρκία αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά λόγια του …αέρα.

Δείτε πως περιγράφει την τούρκικη προσπάθεια ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας.

LEAVE A REPLY