ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16

Τι απαντάνε οι Τούρκοι για την παραβίαση του μορατόριουμ Παπούλια – Γιλμάζ και για την επιχείρηση παρενόχλησης του ελικοπτέρου που επέβαινε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

Θεωρώντας την προσπάθεια παρενόχλησης του ελικοπτέρου Σινούκ που επέβαινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τουρκικά μαχητικά «συνήθη αποστολή», απάντησε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Αναντολού, «πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας τόνισαν ότι τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανένα περιστατικό παρενόχλησης στο Αιγαίο και εκτελούσαν καθήκον ρουτίνας».

Στο τηλεγράφημα σημειώνεται επίσης πως «ειδήσεις που δημοσιεύονται σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά» και πως «οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «ουδέποτε υπήρξε τέτοια προσπάθεια από τουρκικά μαχητικά που ήταν σε συνήθη αποστολή».

Να σημειωθεί ότι παρά τα όσα λένε οι Τούρκοι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τούρκικα μαχητικά επιχείρησαν να παρενοχλήσουν το στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ που επέβαινε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ωστόσο δεν το πλησίασαν αφού τα ελληνικά «γεράκια» της 343 Μοίρας τους αναχαίτισαν και τους έστειλαν από εκεί που ήρθαν.