ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018 ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΒΡΟΣ

«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ: Δείτε 53 εντυπωσιακές φωτογραφίες από την τελική φάση της μεγάλης Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης που διεξήχθη στον Έβρο.

 

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η τελική φάση της μεγάλης Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018». Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έστειλαν σαφές μήνυμα αποτροπής από το Πεδίο Βολών «ΑΕΤΟΣ» στον Έβρο.

Άρματα μάχης, δυνάμεις του πυροβολικού, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη F-16 και Mirage 2000-5 πραγματοποίησαν επίδειξη ισχύος στο Ύψωμα «ΑΕΤΟΥ» στον Έβρο, παρουσία της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» είναι η μεγαλύτερη ετήσια στρατιωτική άσκηση, στην οποία συμμετέχουν και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων υπό το συντονισμό του ΓΕΕΘΑ. Μάλιστα φέτος κλήθηκαν να συμμετάσχουν και περίπου 5.000 έφεδροι με φύλλα ατομικής προσκλήσεως.

Οι βασικοί επιχειρησιακοί στόχοι της άσκησης είναι:

  • Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
  • Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.
  • Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.
  • Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
  • Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, δήλωσε: «Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να είναι ισχυρές και ακόμη πιο ικανές στην προσπάθεια για την προάσπισης της εδαφικής κυριαρχίας και ακεραιότητας».

Ο Α/ΑΓΕΕΘΑ υπογράμμισε, ακόμα, πως η απόδοση όλων των εμπλεκομένων στην άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018»: «Απέδειξε ότι οι ΕΔ της χώρας μας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, υψηλή διαθεσιμότητα, και εξαιρετικό επίπεδο διακλαδικής συνέργειας, εκπαίδευσης και υπηρεσιακής ικανότητας».

Τέλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ τόνισε πως οι ΕΔ δεν επαναπαύονται και προσπαθούν συνέχεια να βελτιώσουν το ήδη υψηλό τους επίπεδο. Για το λόγο αυτό προχωρούν σε αναθεώρηση της οργανωτικής τους δομής με στόχο την δημιουργία σχήματος με πιο ευκίνητες και αποτελεσματικές μονάδες.