Πιλότοι Πολεμικού Ναυτικού: Κόβουν την ανάσα οι σκηνές από τις επιχειρήσεις διάσωσης που εκτελούν με τα ελικόπτερα. Σήμερα έσωσαν μια ακόμα ζωή

Μάχη με το χρόνο για να σώσουν μια ακόμα ζωή έδωσαν οι πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού που κλήθηκαν να μεταφέρουν ασθενή από επιβατηγό πλοίο.

 

Αντιμέτωπα με δύσκολες συνθήκες βρέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες τα Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού στην προσπάθεια τους να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Ελικόπτερο S70B, Aegean Hawk κλήθηκε να μεταφέρει από το επιβατηγό πλοίο ΕΛΥΡΟΣ ασθενή στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτης όπου τον περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η άφιξη του πλοίου ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το πρωί στο λιμάνι των Χανίων. Ωστόσο οι επιβάτες ενημερώθηκαν από τα μεγάφωνα ότι θα υπάρξει καθυστέρηση λόγω εκτάκτου ιατρικού περιστατικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που το πλοίο βρισκόταν κοντά στην Μήλο επιβάτης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο, κάτι που έγινε με επιτυχία.

Το πλοίο της ΑΝΕΚ πρότεινε ο ασθενής να μεταφερθεί στη Μήλο ωστόσο αυτό δεν ήταν εφικτό και αμέσως σηκώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, παρέλαβε τελικά τον 50χρονο Αλβανό και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

 

Δείτε στο βίντεο την μάχη που έδωσαν τα πληρώματα των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, σε μια άλλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,