ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας απογειώθηκε στις 17.00 της 15 Αυγ ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με προορισμό την Λάρνακα. 

 

 

 

Το αεροσκάφος πρόκειται να παραλάβει προσωπικό και μέσα της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κύπρου με τα οποία θα συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία τη χώρα μας στη δύσκολη μάχη που δίνει με τις φλόγες.

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, συνομίλησε τηλεφωνικώς νωρίτερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ήρθαν σε επικοινωνία για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών αλλά και τον καθορισμό των μετώπων όπου θα συνδράμουν οι κυπριακές δυνάμεις.

To C-130 ενώ έφτασε στη Λάρνακα, παρουσίασε αιφνιδίως βλάβη, λίγο πριν την προγραμματισμένη απογείωσή του στις 19:30 το απόγευμα.

Η βλάβη δεν κατέστη δυνατό να αποκατασταθεί και έτσι αποφασίστηκε να φύγει και δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 με προορισμό την Κύπρο.

Το δεύτερο C-130 απογειώθηκε αργά το βράδυ από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, μεταφέροντας, σύμφωνα με πληροφορίες,  τεχνικούς και ανταλλακτικά ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη στο πρώτο C-130 που βρίσκεται για την ώρα καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος, είχε δηλώσει πως η Λευκωσία είναι έτοιμη για κάθε βοήθεια.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και ερωτηθείς αν η Κύπρος θα αποστείλει βοήθεια για κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «είμαστε σε επικοινωνία και όταν μας ζητηθεί είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με έμψυχο και άψυχο υλικό».
Πηγές : eleftherostypos.gr, skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE