βιβλια στρατιωτικων

Παρουσίαση του βιβλίου «Πλεκτάνη εξ αίματος», του Ανθυπασπιστή (ΤΧ) Αλέξανδρου Ακριτίδη.

 

 

 

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι παρουσιάσεις του νέου μυθιστορήματος του Ανθυπασπιστή (ΤΧ) Αλέξανδρου Ακριτίδη, στη Γερμανία, στα τέλη του Οκτώβρη 2018.

Η αρχή για την «Πλεκτάνη εξ αίματος», των Εκδόσεων Ινφογνώμων, έγινε στην Ελληνική Κοινότητα του Hattersheim Φρανκφούρτης, ενώ ακολούθησε η κεντρική παρουσίαση στην πόλη της Νυρεμβέργης, στην οποία διαδραματίζεται μεγάλο μέρος της υπόθεσης του βιβλίου.

Εκεί την διοργάνωση είχε αναλάβει ο Σύλλογος Μακεδόνων Νυρεμβέργης «Μέγας Αλέξανδρος» και το βιβλίο προλόγισε η λογοτέχνης και ζωγράφος, Ελένη Βασιλείου “Αστερόσκονη”.

Στις δυο εκδηλώσεις παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός ομογενών, οι οποίοι αγκάλιασαν με θέρμη τον συγγραφέα και το βιβλίο του, ενώ σημαντική ήταν επίσης η υποστήριξη πολλών Ελληνικών Συλλόγων αλλά και της εφημερίδας «Ενημέρωση» Νυρεμβέργης.

βιβλια στελεχων

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας αυταρχικός πατέρας. Μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη. Μια άστοργη λύση για την αποφυγή του κοινωνικού στιγματισμού… Η περιπετειώδης πορεία της Μελίνας που, παρά τις πληγές του παρελθόντος, γυρίζει με αισιοδοξία τις νέες σελίδες της ζωής της σε έναν ξένο τόπο. Ώσπου… το παρελθόν επιστρέφει  δριμύτερο για να πάρει το αίμα του πίσω. Κι όταν αναζητείται η δικαίωση, η προσφυγή σε μια «πλεκτάνη» μοιάζει ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση, ώστε να πληρώσουν κάποιοι τις αδίστακτες πράξεις τους. Θα γίνει το εφαλτήριο για μια μεγάλη αναμέτρηση με ανάλγητους κι επικίνδυνους ανθρώπους.

Αποτελεί ωστόσο η εκδίκηση τον σωστό τρόπο αντίδρασης για τον άνθρωπο; Μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο που να σβήνει μεμιάς τις παλιές πληγές της καρδιάς ή είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα; Είναι άραγε όλα όπως φαίνονται ή πίσω από την επιφάνεια κρύβονται σκοτεινότερα σχέδια;

Η «Πλεκτάνη εξ αίματος» αποτελεί μια σπουδή στις ανθρώπινες σχέσεις, δοκιμάζοντας παράλληλα με ρεαλισμό χαρακτήρες και προθέσεις. Μέσα από τις εμπειρίες της ηρωίδας Μελίνας, εξετάζεται το διαχρονικό δίλημμα αν ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να συγχωρεί σε βάθος ή αν πρέπει να παίρνει τον νόμο στα χέρια του.

Βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης γεννήθηκε το 1975 στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στη Μελίκη Ημαθίας απ’ όπου και κατάγεται. Είναι Ανθυπασπιστής του Τεχνικού Σώματος και υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη.

Το 2012 έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. Ζει με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά στην κωμόπολη της Μελίκης Ημαθίας. Έχει εκδώσει από το 2005 έξι βιβλία.

Η συλλογή διηγημάτων «Της ζήσης χαρμολύπες», η οποία κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Συλλογής Διηγημάτων για το έτος 2016 από το Πετρίδειο Ίδρυμα της Κύπρου.

Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους από πολλούς εκδοτικούς οίκους, ενώ δύο διηγήματά του ανέβηκαν ως θεατρικά έργα από Σχολείο της Θεσσαλονίκης.

«Πλεκτάνη εξ αίματος»
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ακριτίδης
Εκδόσεις Ινφογνώμων
ISBN: 978-618-5219-45-1
Σελ.: 306