Πιλότος μαχητικό αεροσκάφος

Η συνάντηση που είχε η ΠΟΕΣ στην Βουλή ασχολήθηκε με την Πολεμική Αεροπορία αλλά και τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Θέμα για τους πιλότους και τους μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας έβαλε η ΠΟΕΣ στην συνάντηση που είχε στην Βουλή με το ΠΑΣΟΚ.

Στην νέα συνάντηση η οποία ήρθε ώς συνέχεια άλλων διμερών επαφών που έγιναν πρόσφατα με επικεφαλής κλιμακίου της ΠΟΕΣ τον Ανέστη Τσουκαράκη, πρόεδρο της ΠΟΕΣ , από την μία, και την Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπό την Φ. Γεννηματά από την άλλη παρόντες ήταν ο πρόεδρος και μέλη του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, που δέχτηκαν να ακούσουν τις εισηγήσεις της ΠΟΕΣ σε μια σειρά απο θέματα σχετιζόμενα με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τα κυρια θέματα της συνάντησης:

Η ΠΟΕΣ ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ στήριξη στην συνδικαλιστική διαμάχη που υπάρχει λέγοντας πως υπάρχει μια ισχνή μειοψηφία στρατιωτικών που παραπλανά τους στρατιωτικούς. Από εκεί κει πέρα έβαλε θέμα για «την αλλαγή ιεραρχικού προβαδίσματος των Μηχανικών της ΠΑ, έναντι των Ιπταμένων συναδέλφων τους, κλπ», άνοιξε εκ νέου το γνωστό θέμα για το βαθμολόγιο των Εθελοντών Μακράς Θητείας, που όμως δεν λύθηκε ούτε κατά την θητεία της Φ. Γεννηματά στο υπουργείο Άμυνας, συζήτησε την δυνατότητα παραμονής στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων «στους συναδέλφους που ανήκουν στους θεσμούς του Εθελοντή Μακράς Θητείας και του Επαγγελματία Οπλίτη, οι οποίοι αναγκαστικά αποστρατεύονται με τη συμπλήρωση συγκεκριμένου ηλικιακού ορίου, χωρίς την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος», και προχώρησε σε πρόταση για την δυνατότητα λήψης του αμετάθετου σε στρατιωτικούςπου έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες σε ΑμεΑ.

Τέλος εκτέθηκαν οι απόψεις της ΠΟΕΣ για την Υπουργική Απόφαση περί των αδειών του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣ: « η αντιπροσωπεία του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ άκουσε με προσοχή της προτάσεις της Ομοσπονδίας μας και την επιχειρηματολογία που τις συνόδευσε, ενώ υποσχέθηκε ότι θα συντάξει ενημερωτικό σημείωμα προς την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με τις απόψεις του Τομέα για όλα τα θέματα – προτάσεις που συζητήθηκαν, τα περισσότερα εκ των οποίων υιοθετήθηκαν».