ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Πότε αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ότι θα γίνουν οι κρίσεις για τον Α/ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Επιτελείων και ποια τα νέα δεδομένα του ΥΕΘΑ

 

Με την σημερινή τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο νέος Υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης σηκώνει και επίσημα μανίκια και πιάνει δουλειά και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με την Τουρκία να κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο.

Πρώτη και σπουδαιότερη εργασία εκ των πραγμάτων αποτελούν οι κρίσεις για την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυναμικών, σίγουρα για νέο Α/ΓΕΕΘΑ και πιθανότατα και για τους αρχηγούς των τριών Γενικών Επιτελείων.

Το ΚΥΣΕΑ αναμενότανε να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, τελικά αποφασίστηκε προφανώς και για πολιτικούς λόγους να πάρει παράταση, ώστε να ολοκληρωθεί πρώτα η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, δηλαδή την Τετάρτη το βράδυ. Οπότε η Πέμπτη θεωρείται η πιο πιθανή ημέρα για την πραγματοποίηση των κρίσεων με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης στην πρώτη του ενέργεια, ως υπουργός, είναι σίγουρο ότι θα βάλει την δική του σφραγίδα έχοντας πραγματικά πλήρη γνώση όλων των ανώτατων στελεχών των ΕΔ, των Γενικών Επιτελείων και κυρίως των αναγκών αλλά και των απαιτήσεων του στρατεύματος.

Γνωστός για τη στάση του και τη σοβαρότητά του, ως στρατιωτικός ο Ευ. Αποστολάκης, θα κάνει τις κρίσεις με βασικό γνώμονα την αξία και τις ικανότητες του καθενός μακριά από προσωπικές ή και μικροπολιτικές τακτικές καθώς συνηθίζει να μην ανταποκρίνεται στις  διάφορες «σειρήνες» και τα καλέσματά τους.

Οι διάφορες πληροφορίες πάντως που φτάνουν και δεν χρειάζεται να θεωρηθούν ακόμη δεδομένα συγκλίνουν ότι είναι πολύ πιθανό για η πιο σημαντική θέση αυτή του Α/ΓΕΕΘΑ να καλυφθεί από το Στρατό Ξηράς παρά το γεγονός ότι προτεραιότητα έχει η Πολεμική Αεροπορία.

Η απομάκρυνση από το ΥΠΕΘΑ του Πάνου Καμμένου και η έλευση του Ευ. Αποστολάκη, εκτός από το μήνυμα που στέλνει κυρίως στην γειτονική χώρα για την απόφαση ισχυρής πολιτικής ηγεσίας στις ΕΔ αναμένετε να φέρει και πολλά νέα δεδομένα μετά από τέσσερα χρόνια. Έτσι ο νέος Υπουργός κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει πολιτικό γραφείο στέλνοντας έτσι μήνυμα ότι θα κρατήσει αποστάσεις από την πολιτική. Στα ίδια πλαίσια αναμένεται να θέσει και νέα δεδομένα στον τομέα της επικοινωνίας και ενημέρωσης του υπουργείου.

Το πρώτο δείγμα το έδωσε σήμερα, καθώς μετά την τελετή προσέγγισε τους δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ και συνομίλησε μαζί τους, όπως συνήθιζε να κάνει, και τόνισε ότι θα επιδιώξει να έχει μαζί τους την καλύτερη συνεργασία χωρίς διακρίσεις.