Ο Τούρκος αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων επέβαινε στα φουσκωτά που προσέγγισαν το πρωί τα ΙΜΙΑ. Φωτογραφήθηκε με φόντο τα νησιά που υποστηρίζει πως είναι τουρκικά! 

Με φόντο τα Ίμια φωτογραφήθηκε ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χουλουσι Ακάρ, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Αθήνα για τις προθέσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Λίγο πριν το μεσημέρι, τουρκικά φουσκωτά συνοδεία πυραυλακάτου προσέγγισαν τα Ίμια και παρά τις προειδοποιήσεις του ελληνικού παρατηρητηρίου Λέρου, έκαναν τη βόλτα τους και στη συνέχεια επέστραψαν στις τουρκικές ακτές.

Λίγο αργότερα η φωτογραφία του Στρατηγού Ακάρ από αυτή τη βόλτα, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Χουριέτ”.

Στις δηλώσεις του ο στρατηγός Ακάρ αναφέρεται στα Ίμια ως τουρκικό έδαφος και δηλώνει την αποφασιστικότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων να προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας του.

 

https://youtu.be/LfbQE4gcUlE

 

ΙΜΙΑ: Τουρκικά φουσκωτά και πυραυλάκατος προσέγγισαν το πρωί! – ArmyNow.net

ΙΜΙΑ: Τουρκική πρόκληση το πρωί με προσέγγιση φουσκωτών και πθραυλακάτου κοντά στις ελληνικές νησίδες. Αποχώρησαν μετά τις προειδοποιήσεις “Ξύνουν τα νύχια τους” για προκλήσεις οι Τούρκοι, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς. Αργά σήμερα το πρωί δυο τουρκικά φουσκωτά, συνοδευόμενα από πυραυλάκατο, κινήθηκαν προς τις νησίδες ΙΜΙΑ.


 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ