Πρόσφυγες, βάρκα

Την εκτίμηση πως το προσφυγικό – μεταναστευτικό και η αντιμετώπιση του δεν έχουν εξαντλήσει τα όρια των Ενόπλων Δυνάμεων κάνουν στην Μεσογείων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την δυνατότητα να διαχειριστούν περίπου τον διπλάσιο αριθμό μεταναστών και προσφύγων απο αυτόν που υπάρχει στα hot spot σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Επιτελών στην Μεσογείων.

Όπως προκύπτει απο την πληροφόρηση που υπάρχει απο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για χτές μόνο στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής αλλά και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για το προσφυγικό καταγράφηκαν να διαμένουν σε 44 δομές που εποπτεύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα γνωστά hotspot, συνολικά 22.777 πρόσφυγες και μετανάστες.

Αν και ο αριθμός αυτός εντυπωσιάζει οι ίδιες πηγές σημειώνουν πάντως πως η συνολική δυνατότητα φιλοξενίας των δομών είναι στα 40.664 άτομα δηλαδή περίπου ο διπλάσιος αριθμός απο τους υφιστάμενους πρόσφυγες – μετανάστες.

Σημειώνεται ακόμα πως οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για χτες, 26 Ιανουαρίου 2017 ανέλαβαν το έργο της παροχής 23.393 μερίδων φαγητού (δηλαδή συνολικά 70.179 γεύματα) και πως για την υγειονομική κάλυψη των δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών διατίθενται απο τις Ένοπλες Δυνάμεις 30 Ιατροί και 15 Νοσηλευτές, ενώ υφίσταται επιπλέον και περιοδική κάλυψη με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν (π.χ παιδίατροι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι).