Οι «Πράσινοι Ιππότες» του Αμερικάνικου Ναυτικού απαντούν με τα πρώτα πλήρως εξοπλισμένα F-35Bs στη Βόρεια Κορέα και στους πυραύλους του Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

 

Η μοίρα F-35 του Αμερικανικού Ναυτικού που σταθμεύει μόνιμα στην Ιαπωνία, είναι έτοιμη να παραλάβει το πρώτο αεροσκάφος F-35Bs εξοπλισμένο με το τελικό φορτίο λογισμικού τον Σεπτέμβριο, καθώς το Πεντάγωνο ζυγίζει τις επιλογές του μετά την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Οι “Πράσινοι Ιππότες” της Marine Fighter Attack Squadron (VMFA) 121, που βρίσκονται στο Iwakuni της Ιαπωνίας, έχουν οριστεί για να διαμορφώσουν τα πρώτα τους F-35Bs με το τελικό λογισμικό Block 3F το Σεπτέμβριο, δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Captain Sarah Burns στις 29 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, το λογισμικό 3F θα επιτρέψει στον μαχητή να χρησιμοποιεί ολόκληρη τη σουίτα των αέρος – αέρος και των αέρος – εδάφους όπλων, συμπεριλαμβανομένου του μικρού βεληνεκούς πυραύλου AIM-9X Sidewinder της Raytheon και του εξωτερικά τοποθετημένου όπλου GAU-22 25mm, καθ’όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Το Γραφείο του Κοινού Προγράμματος F-35 και ο κατασκευαστής Lockheed Martin εξακολουθούν να εργάζονται για να ολοκληρώσουν το SDD και την επιχειρησιακή δοκιμή του φορτίου λογισμικού 3F. Η Lockheed ελπίζει να ολοκληρώσει το SDD μέχρι το τέλος του έτους.

Ωστόσο, η είδηση ότι τα πρώτα πλήρως φορτωμένα F-35Bs θα εγκατασταθούν σύντομα στον Ειρηνικό είναι ένα ισχυρό μήνυμα της δύναμης των ΗΠΑ, καθώς η δύναμη υπερβαίνει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, πραγματοποίησαν πρόσφατα απειλές πυρηνικού πολέμου, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την πυραυλική δοκιμή που φαινόταν ικανή να χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιο πρόσφατα, η Βόρεια Κορέα, στις 28 Αυγούστου, πυροδότησε ένα βαλλιστικό πυραύλο ενδιάμεσου βεληνεκούς πάνω από την Ιαπωνία.

“Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι”, δήλωσε ο Τραμπ σε μια δήλωση που ανταποκρίνεται στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Από την άφιξή τους στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο, οι «Πράσινοι Ιππότες» έχουν πετάξει σε όλη την Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα και πίσω, και πιο πρόσφατα στην Αλάσκα για να συμμετάσχουν στην άσκηση Northern Edge. Στη συνέχεια, το VMFA-121 θα αναπτυχθεί στο Anderson AFB, στο Γκουάμ, από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο.

 

Πηγή: Lockheed Martin

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,