ΚΑΜΜΕΝΟ - ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Στη Σύνοδο Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, συμμετείχε ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος. Τι είπε για Τουρκία, Μεταναστευτικό και τι προγράμματα ανέλαβε η Ελλάδα

 

 

Εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών στα ελικόπτερα, κοινή σχολή πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κινητό στρατηγείο επιχειρήσεων ειδικών δυνάμεων. Αυτά είναι τα τρία νέα σημαντικά πρόγράμματα που αναλαμβάνει η Ελλάδα στα πλαίσια της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) της ΕΕ τα οποία συζητήθηκαν  στη Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύνθεση Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Politico: Η ΕΕ ιδρύει ακαδημία κατασκόπων & την αναλαμβάνει η Ελλάδα!

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΕ

Στη Σύνοδο συμμετείχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος στην παρέμβασή του σχολίασε σχετικά με την Τουρκία και την προκλητική της στάση, ότι «Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία σε αμυντικά θέματα με τρίτα κράτη τα οποία απειλούν την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της και έχουν θέσει casus belli έναντι κράτους μέλους της Ένωσης, όπως είναι η Τουρκία».

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της ανανέωσης και διεύρυνσης της εντολής της επιχείρησης «Σοφία» στην κεντρική Μεσόγειο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί πρόσθετους πρόσφυγες, καθότι η χώρα μας φιλοξενεί τον μεγαλύτερο κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό της αριθμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ είναι τέταρτη κατά σειρά μεταξύ των κρατών μελών σε απόλυτους αριθμούς και ως εκ τούτου ενέκρινε την ανανέωση της αποστολής, όχι όμως τη διεύρυνση της εντολής της.