Τουρκία: Πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς τουρκικής κατασκευής εκτόξευσε σήμερα η Τουρκία από τη Σινώπη. Δείτε την εκτόξευση του πυραύλου Bora σε ΒΙΝΤΕΟ

Ικανοποιημένος από την επίδοση του τουρκικού πυραύλου Bora, που κατασκευάστηκε από την τουρκική πολεμική βιομηχανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ.

Η δοκιμή του πυραύλου έγινε στη Σινώπη και ο πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς κατέληξε στην θάλασσα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση,

Ο Τούρκος υπουργός απαντώντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην έκθεση IDEF 2017 όπου εκτίθενται εγχώρια και τουρκικά όπλα:
 

 

“Στη Σινώπη πραγματοποιήθηκε η βολή του πυραύλου Bora με εμβέλεια 280 χιλιομέτρων. Πραγματοποιήθηκε μια επιτυχημένη βολή στα μέσα της Μαύρης Θάλασσας.  Τουρκία πλέον είναι σε θέση να κατασκευάσει τον δικό της πύραυλο. Είμαστε υπερήφανοι».

Ο πύραυλος Bora που αναπτύχθηκε από τη Roketsan έχει διάμετρο 610 mm.

Ζυγίζει 2500 κιλά. Φέρει μια κεφαλή 450 κιλών ενώ έχει ποσοστό απόκλισης πυραύλου 50 μέτρα.
 

 

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Δημοσιογράφος, Ερευνήτρια Ασχολείται με το στρατιωτικό ρεπορτάζ από τι 1991. Από το 2000 και μέχρι το 2012 κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Το 2016 ανέλαβε την ιστοσελίδα Onalert.gr και παρέμεινε για ένα περίπου χρόνο. Είναι απόφοιτος Παντείου και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (Master Of Arts) στην Δημοσιογραφία, από το Αυστριακό πανεπιστήμιο Danube University of Krems. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει γνώσεις τουρκικής γλώσσας