κεφαλλονιά

Κεφαλλονιά: Η φωτιά έφτασε στις αυλές σπιτιών – Ενίσχυση στο έργο κατάσβεσης με πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ηλεία

 

Ολονύχτια η «μάχη» με τις φλόγες στην Κεφαλονιά, με τη συνδρομή πυροσβεστικών δυνάμεων από την Ηλεία. Οι κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, καθώς η μεγάλη φωτιά απείλησε τα χωριά Λουρδάτα, Βλαχάτα και Σιμωτάτα.

Στα Σιμωτάτα, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε σπίτια στην περιοχή, αλλά και στα Βλαχάτα.

Στη συνέχεια πέρασε τον δρόμο και κινήθηκε προς την περιοχή των Λουρδάτων με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ξεκινώντας από την κορυφή της βουνοπλαγιάς η πύρινη λαίλαπα με σύμμαχο τον ισχυρό άνεμο έχει φθάσει μέχρι τα Λουρδάτα καίγοντας τα πάντα στο πέρασμα της ακόμα και σπίτια Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών ανάστατοι έχουν βγεί στους δρόμους περιμένοντας κάποιο αποτέλεσμα.

Ολες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής των εθελοντών αστυνομίας είναι επί τόπου.

Σύμφωνα άλλες πληροφορίες φωτιά έχει ανάψει και στο Ρατζακλί.

Στην περιοχή επιχειρούν 9 οχήματα της πυροσβεστικής και 19 υδροφόρες, ενώ ύστερα από εντολή της Πολιτικής Προστασίας, λεωφορεία του Δήμου αλλά και του ΚΤΕΛ βρέθηκαν εκεί προκειμένου να παραλάβουν πολίτες που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Στην περιοχή βρίσκεται ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος που συντονίζει τις επιχειρήσεις καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι η φωτιά ξέσπασε μόλις έπεσε το σκοτάδι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα.
Ο περιφερειάρχης επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχουν γίνει εκκενώσεις σπιτιών στα Λουρδάτα.

Στα Σιμωτάτα βρίσκονται επίσης η Πολιτική Προστασία του Δήμου καθώς και η εθελοντική ομάδα της Λειβαθούς.

Στην περιοχή έχει κοπεί το ρεύμα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες ενισχύσεις από την Πελοπόννησο.

Ο δρόμος προς τον Πόρο είναι προς το παρόν κλειστός και οι οδηγοί που κατευθύνονται προς τον Πόρο θα πρέπει να πηγαίνουν μέσω Σάμης.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι του Σπύρου Σακαλή

Πηγή: www.kefalonitikanea.gr

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,