Κοτζιάς

Την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρόδο πραγματοποιείται η σημαντική διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, μια πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά

 

Η Δεύτερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και Σταθερότητα συγκαλείται, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, στη Ρόδο στις 22 και 23 Μαΐου και φιλοδοξεί να φέρει κοντά χώρες μιας νευραλγικής περιοχής που χειμάζεται από διαμάχες και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς.

Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχει και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, όπως είχε πράξει και στην αντίστοιχη του 2016.

Κράτη από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και την περιοχή του Κόλπου θα συναντηθούν στη Ρόδο για να επαναλάβουν ότι καμιά χώρα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ολοένα και αυξανόμενες προκλήσεις που ταλανίζουν την περιοχή.

Η συλλογική δράση για την οικοδόμηση μιας ασφαλούς και ευημερούσας γειτονιάς είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Απώτερος στόχος είναι η κατοχύρωση της ασφάλειας και η αποκατάσταση της σταθερότητας στην πολυτάραχη αυτή περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

 

Η Δεύτερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα έρχεται να δυναμώσει το «πνεύμα της Ρόδου» για την προώθηση μιας θετική ατζέντας περιφερειακής συνεργασίας και να εγκαταστήσει τα κατάλληλα δίκτυα, ώστε να παγιωθούν οι συνέργειες και οι σχέσεις αλληλοκατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών.

Η Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα εντάσσεται σε μια σειρά 12 συνολικά διεθνών πρωτοβουλιών που προωθούνται από την Ελλάδα κατά την τρέχουσα περίοδο.

Μεταξύ των συγκεκριμένων δράσεων περιλαμβάνονται η Διάσκεψη των Αθηνών για τον Θρησκευτικό Πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή, το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, τα τριμερή σχήματα συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με Λίβανο, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Ισραήλ και Αίγυπτο, η Τετραμερής της Θεσσαλονίκης για τη Διαβαλκανική Συνεργασία, τα Μέτρα Οικοδόμησης Συνεργασίας με την πΓΔΜ, καθώς και ο συντονισμός των 4 βαλκανικών κρατών που είναι και μέλη της ΕΕ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,