Η συμβολή της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία ήταν σημαντική. Οι πιλότοι του βόρειου στόλου κατάφεραν καίρια χτυπήματα στους τρομοκράτες.

 

 

Τη σημασία της συμμετοχής της Ρωσίας στον πόλεμο με τους τρομοκράτες του ISIS στη Συρία επεσήμανε ο Διοικητής του Ρώσικου Ναυτικού Βλαντιμίρ Κορόλιεφ. Όπως σημείωσε το έργο που έκανε το αεροπλανοφόρο «Admiral Kuznetsov» στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στη Συρία ήταν πολύ σημαντικό. Όπως δήλωσε οι πιλότοι του Βόρειου Στόλου πραγματοποίησαν 420 απογειώσεις και χτύπησαν 1.252 εγκαταστάσεις τρομοκρατών!

Η εμπειρία που αποκτήθηκε από το ρωσικό ναυτικό κατά τη διάρκεια του μεσογειακού ταξιδιού του αεροπλανοφόρου «Admiral Kuznetsov» και η εμπειρία χτυπήματος με πυραύλους Κalibr θέσεων τρομοκρατών στη Συρία από υποβρύχια και πλοία επιφανείας έχει αναλυθεί και έχει γίνει μέρος προγραμμάτων κατάρτισης για ρώσους ναυτικούς, είπε ο Διοικητής του Ρωσικού Ναυτικού, Βλαντιμίρ Κορόλιεφ, στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda.

“Αυτή η εμπειρία μαζί με την εμπειρία της πυροδότησης όπλων υψηλής ακριβείας από υποβρύχια Project 636.3, Φρεγάτες Project 1135.6 και μικρά πλοία που φέρουν πυραύλους σε θέσεις τρομοκρατών αναλύονται και συμπεριλαμβάνονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα των ναυτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση διοικητών και αξιωματικών πλοίων”, είπε.

Ο Κορόλιεφ υπενθύμισε ότι οι πιλότοι του Βόρειου Στόλου πραγματοποίησαν 420 απογειώσεις,  μεταξύ των οποίων 117 τη νύχτα, χτυπώντας 1.252 εγκαταστάσεις τρομοκρατών!

“Η πολυλειτουργική πτέρυγα του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov, η οποία περιλαμβάνει το Sukhoi Su-33, το αεροσκάφος Mikoyan MiG-29K, τα θαλάσσια ελικόπτερα Kamov Ka-52, Ka-27PL, Ka-27PS και Ka-29 δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά υπό πραγματικές συνθήκες. Το γεγονός αυτό επέτρεψε την εκτέλεση του συνόλου των καθηκόντων στον εναέριο χώρο πάνω από τη θάλασσα και τη γη”, ανέφερε ο Κορόλιεφ.

 

Πηγή: ΤΑSS