ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΧΑΛ

Άκρως επικίνδυνη κρίνεται από το ΓΕΣ, η πράξη του Κρητικού αλεξιπτωτιστή να κάνει ρίψη και να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του.

 

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο Στρατό Ξηράς μερικά εικοσιτετράωρα μετά την πτώση του Κρητικού αλεξιπτωτιστή που τραγουδάει το «Μακεδονία ξακουστή». Μπορεί το βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα να έχει κάνει χιλιάδες «χτυπήματα», ωστόσο κάτι τέτοιο, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, καθώς ο συγκεκριμένος αλεξιπτωτιστής, όπως αναφέρουν πηγές από το ΓΕΣ, με την πράξη του αυτή κατάφερε να παραβιάσει τουλάχιστον τον μισό κώδικα ρίψεων.

Την εξέταση διενεργεί ο Διοικητής της Σχολής Αλεξιπτωτιστών, μετά από εντολή του Α/ΓΕΣ, προκειμένου να εξακριβωθούν οι παραβιάσεις που έγιναν και αφορούν την ασφάλεια ρίψεων. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η ποινή που θα επιβληθεί στον ριψοκίνδυνο αλεξιπτωτιστή, ο οποίος ενώ είχε πραγματοποιήσει πτώση βιντεοσκοπούσε στο κινητό τον εαυτό του, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να μην ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών.

Επίσης όσον αφορά τα όσα διαδόθηκαν ότι ο αλεξιπτωτιστής έκανε ρίψη πάνω από τη Μακεδονία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς η εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών γίνεται στον Ασπρόπυργο.

Να σημειωθεί ότι αυτό που ανησυχεί την ηγεσία του Στρατού Ξηράς αλλά και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών είναι το συγκεκριμένο επικίνδυνο εγχείρημα να μην βρει μιμητές, που θα θελήσουν να βάλουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή τους.

Όσον αφορά την επιχείρηση να συνδεθεί το συγκεκριμένο συμβάν με το γεγονός ότι ο αλεξιπτωτιστής τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή», οι πηγές αναφέρουν, ότι μπορεί να τραγουδάει ότι θέλει αρκεί να μην βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του. Αποσυνδέοντας το συγκεκριμένο γεγονός με όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό με το συγκεκριμένο εμβατήριο.