ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Τη Δευτέρα θα γίνει η μετονομασία της Λεωφόρος Βάρης – Κορωπίου σε Λεωφόρο Ευελπίδων, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 190 χρόνια της ΣΣΕ.

 

 

Η τελετή μετονομασίας της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου σε Λεωφόρο Ευελπίδων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στην πρόσοψη των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής.

Στην τελετή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα παρεβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και φυσικά ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών δημοτικών αρχών.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία για τη μετονομασία μιας τόσο μεγάλης λεωφόρου, όπως η Βάρης Κορωπίου, ανήκει στον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Με αίτημά του προς τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, τον Ιανουάριο του 2018 ο Αρχηγός ΓΕΣ ζήτησε ο κεντρικός οδικός άξονας που διασχίζει τη Βούλα και τη Βάρη να μετονομαστεί σε “Λεωφόρο Σχολής Ευελπίδων”, με αφορμή τις εκδηλώσεις εορτασμού των 190 χρόνων της Σχολής. Το ίδιο αίτημα απηύθυνε ο Αρχηγός προς τον Δήμο Κρωπίας αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής για τα υπόλοιπα τμήματα της λεωφόρου.

Όπως σημείωνε στην επιστολή του ο Αρχηγός ΓΕΣ: «Το 1928, κατά την επέτειο εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, όταν η Σχολή Ευελπίδων στεγαζόταν ακόμη στο Αβερώφειο κτηριακό συγκρότημα στο Πεδίο του Άρεως, ο Δήμος Αθηναίων μετονόμασε την οδό Ακτής, που διερχόταν της βόρειας πλευράς του συγκροτήματος σε οδό Ευελπίδων, τιμώντας έτσι το πολύχρονο και πολύτιμο έργο της».

Η τελετή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για φέτος, και αναμένονται να κορυφωθούν στις 21 Δεκεμβρίου 2018, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 190 ετών από τη δημιουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, το 1828, με διάταγμα του τότε πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.