Από την παραφιλολογία και την πολιτική σαβούρα της τελευταίας “μάχης” στο Κοινοβούλιο ξεχώρισαν κάποιοι βουλευτές που κατάφεραν και άρθρωσαν πολιτικό λόγο, μεστό και υπεύθυνο. Δυστυχώς αυτοί οι πολιτικοί δεν ανήκουν στους super stars τύπου Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, χωρίς να αποκλείουμε και τους αντίστοιχους των άλλων κομμάτων. 

Μιλάμε για τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα και το βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ Θανάση Δαβάκη. Με προσεκτικές τοποθετήσεις και με ουσιαστικό σεβασμό στο θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων και το προσωπικό τους, έδειξαν πως υπάρχει ελπίδα. Δε μας εξέπληξαν καθότι έχουν αποδείξει κι άλλες φορές στο παρελθόν το ήθος τους και τη σοβαρότητα τους.

Το ArmyNow.Net θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή και με τους δύο και να αποσπάσει συνεντεύξεις, ή ακόμα καλύτερα διάλογο, με επίκεντρο την πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται με αιχμή τον τομέα της Εθνικής Άμυνας. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως αν οι δύο πολιτικοί δεχθούν την πρότασή μας θα πάρουμε απαντήσεις και θα βάλουμε στη θέση τους πολλά πράγματα.

Βιώσαμε εσχάτως την απόλυτη απαξίωση των θεσμικών ρόλων στρατιωτικών και διπλωματών, τόσο από κυβερνητικούς όσο και από αντιπολιτευτικούς παράγοντες. Η εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων τραυματίστηκε σοβαρά τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο όσο και σε διεθνές. Τα σχόλια που έγιναν από ΝΑΤΟϊκούς παράγοντες δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστα και το όλο σόου που στήθηκε για μικροπολιτικά παιχνιδάκια γελοιοποίησε τη χώρα μας.

Όπως επίσης τη γελοιοποίησε και η κυβερνητική αντίδραση. Το πρόσωπο του ΥΕΘΑ δεν είναι από τα πλέον δημοφιλή στη συμμαχία όπως άλλωστε και στις ΗΠΑ. Η στροφή, ή καλύτερα η κωλοτούμπα, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς το να γίνει φιλικός και διαλλακτικός προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ακόμα αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη.

Καλώς ή κακώς, πιθανότατα το δεύτερο, έχουμε προσδεθεί στο άρμα και των δύο, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με τρόπο που δυσκολεύει τις κινήσεις μας ως ανεξάρτητου Κράτους. Η ύπαρξη πολιτικών προσώπων με σαφή και δομημένο μ’ επιχειρήματα λόγο αποτελεί και για τις ΗΠΑ αλλά και για το ΝΑΤΟ στοιχείο που προσδίδει κύρος και αξιοπιστία στη χώρα μας. Ας τους προβάλλουμε κι ας επενδύσουμε πάνω τους, ανεξάρτητα από την πολιτική τους προέλευση και την ιδεολογική τους ταυτότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,