ΣΣΕ: Η Σχολή στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, της προώθησης του αθλητικού ιδεώδους, της πρωτοβουλίας Military Erasmus και της συνεργασίας με Στρατιωτικές Ακαδημίες του εξωτερικού, συμμετείχε στον «Μαραθώνιο Αθήνας».

Το παρών έδωσε η ΣΣΕ με 70 Ευέλπιδες και επιπλέον με Αντιπροσωπείες από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (2 Αξκοί και 17 μαθητές), καθώς επίσης και από τη Ρουμανική Στρατιωτική Ακαδημία «Nicolae Balcescu» (1 Αξκός και 2 μαθητές), οι οποίες φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής από 09 έως 13 Νοε 17.

Κατά την πρώτη μέρα της διαμονής τους ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Μαραθωνίου της Αθήνας στο Κλειστό Γήπεδο TAEKWONDO στο Παλαιό Φάληρο, όπου επισκέφθηκαν το περίπτερο του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και ήρθαν σε επαφή με Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Επιπλέον ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τη δεύτερη ημέρα επισκέφθηκαν την ιστορική περιοχή του Μαραθώνα και ειδικότερα το Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής, το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Τελετής Έναρξης και Αφής Φλόγας του Μαραθωνίου που πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μαραθώνα. Επίσης, 3 Ευέλπιδες και 2 Αμερικανοί μαθητές συμμετείχαν στη Λαμπαδηδρομία μέχρι την Ιστορική Αφετηρία του Μαραθωνίου, όπου έγινε η Αφή του Βωμού Φλόγας του Μαραθωνίου.

ΣΧΟΛΙΑ