ΠΟΜΕΝΣ

Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Οι στρατιωτικοί της Κεντρικής Μακεδονίας έβαλαν φωτιά! Γυρίζουν την πλάτη στην ΠΟΕΣ και γράφονται στην ΠΟΜΕΝΣ!

 

 

Φωτιές ανάβει στον στρατιωτικό συνδικαλισμό η αποχώρηση από την ΠΟΕΣ μιας ακόμα από τις ιδρυτικές της Ενώσεις, της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η ένταξή της στην ΠΟΜΕΝΣ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το αίτημα της πρωτοβάθμιας Οργάνωσης  που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ενεργεία στρατιωτικών που υπηρετούν σε μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας, στάλθηκε στην Ομοσπονδία μας, αμέσως μετά την επιτυχημένη Ημερίδα της ΠΟΜΕΝΣ με θέμα «Ασφαλιστικό, Μισθολογικό, Συνταξιοδοτικό στις Ένοπλες Δυνάμεις», που πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 σε αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική επιστολή,  η «ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (ΕΣΠΕΚΜ) αιτήθηκε την ένταξή της στην ΠΟΜΕΝΣ μετά από απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Με την ένταξή της η «ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (ΕΣΠΕΚΜ) συμμορφώνεται πλήρως με  τον ισχύοντα νόμο 4407/2016 που διέπει τον στρατιωτικό συνδικαλισμό.

Η “Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.” είναι η πρώτη ιστορικά συνδικαλιστική Ομοσπονδία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών με βάση τον νόμο 4407/2016.
Αίτηση Ένταξης ΠΟΜΕΝΣ by Panellinia Omospondia Enoseon Stratiotikon on Scribd

Διαγραφή ΕΣΠΕΚΜ από ΠΟΕΣ by Panellinia Omospondia Enoseon Stratiotikon on Scribd
ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Δημοσιογράφος, Ερευνήτρια Ασχολείται με το στρατιωτικό ρεπορτάζ από τι 1991. Από το 2000 και μέχρι το 2012 κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Το 2016 ανέλαβε την ιστοσελίδα Onalert.gr και παρέμεινε για ένα περίπου χρόνο. Είναι απόφοιτος Παντείου και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (Master Of Arts) στην Δημοσιογραφία, από το Αυστριακό πανεπιστήμιο Danube University of Krems. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει γνώσεις τουρκικής γλώσσας