Προσωπικού του Στρατού Ξηράς σε Αγώνες Δρόμου

Πρώτα σε συμμετοχή είναι τα στελέχη του Στρατού Ξηράς αλλά και Ευέλπιδες της ΣΣΕ και Σπουδαστές της ΣΜΥ σε αγώνες δρόμου σε όλη τη χώρα.

 

Μεγάλος αριθμός στελεχών του Στρατού Ξηράς αλλά και Ευέλπιδες της ΣΣΕ και Σπουδαστές της ΣΜΥ συμμετείχαν ομαδικά ή μεμονωμένα κατά το έτος 2018, σε διοργανώσεις αγώνων δρόμου όλων των κατηγοριών και πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων επετειακού χαρακτήρα.

Ενδεικτικά, αναφέρονται ο υπερ-μαραθώνιος «FROZEN PEAKS» (ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ)
συνολικής απόστασης 265 χιλιομέτρων, οι διεθνείς αγώνες «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» και
«ΔΟΛΙΧΟΣ», απόστασης 246 και 255 χιλιομέτρων αντίστοιχα, ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πέλλας – Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών, ο Δρόμος Θυσίας Οχυρού Ιστίμπεη, ο Δρόμος Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ο Δρόμος Θυσίας Κερδύλλια, και ο Δρόμος Σαλαμινομάχων.

Όπως επίσης ο ονομαστός ”Δρόμος Θυσίας Διστόμου” απ’ όπου τα τελευταία χρόνια ξεκίνησαν τις συμμετοχές τους σε αντίστοιχους Δρόμους σε επετείους Μαρτυρικών Πόλεων, τόσον η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) όσο και η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) με δεκάδες συμμετοχές η κάθε μια. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος στο Δίστομο έτρεξε σε ένδειξη τιμής και ο ίδιος ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος και παρέλαβε τιμητικό αναμνηστικό για τα 190 χρόνια της ΣΣΕ.

Η συμμετοχή του προσωπικού μας σε τόσο μεγάλο αριθμό διοργανώσεων, φανερώνει τη συνεχή προσπάθεια για διατήρηση της φυσικής τους κατάστασης, την τόνωση του αισθήματος της ευγενούς άμιλλας, την ενεργή συμμετοχή σε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς το ιστορικό παρελθόν της χώρας μας, την ανάπτυξη σχέσεων αλληλοσεβασμού με τον τοπικό πληθυσμό και την αγαστή συνεργασία με την κοινωνία.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ενθαρρύνει συνεχώς και αναδεικνύει το αγωνιστικό πνεύμα των στελεχών, τα οποία αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, για το σύνολο του προσωπικού μας.