Super Puma χιόνια
Super Puma χιόνια

Σχέδιο Ξενοκράτης: Η χώρα είναι στην κατάψυξη και όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται πάλι να δράσουν.

Όλος ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σε συναγερμό για να αντιμετωπιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, (ή σε κάποιες περιπτώσεις όχι και τόσο ακραία…), που κατάφεραν και πάλι να γονατίσουν την χώρα.

Άνθρωποι και μηχανήματα είναι έτοιμα για άμεση κινητοποίηση στο πλαίσιο του σχεδιου «Ξενοκράτης». Παραλληλα ήδη στο πλαίσιο της αποκατάστασης των συνεπειών των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε τμήματα της ελληνικής επικράτειας, και μετά από σχετικές αιτήσεις από τους καθ΄ύλην αρμόδιους κρατικούς φορείς, οι Ένοπλες Δυνάμεις διέθεσαν προσωπικό και μέσα, με κύριο σκοπό την εκτέλεση εργασιών αποχιονισμού και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Ειδικότερα ώς τώρα διατέθηκαν:

·         Την 7η και 9η Ιανουαρίου 2017, 3  ισοπεδωτές γαιών, 1 φορτωτής γαιών και 2 οχήματα,  στη ν. Λέσβο.

·         Την 8η Ιανουαρίου 2017, 1 εκχιονιστικό όχημα τ. UNIMOG, στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

·         Στις 8-9 Ιανουαρίου 2017, 4 προωθητές γαιών, 1 ισοπεδωτής γαιών και 3 ρυμουλκά οχήματα μεταφοράς, στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Ανεξάρτητα όμως απο όσα ήδη έγιναν και απο τις δυσκολίες που έχει έτσι και αλλιώς η επιτέλεση της πρωταρχικής αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων όπως τονίζεται απο πηγές της Μεσογείων διατηρείται αμείωτη και η ετοιμότητα για περαιτέρω συνδρομή και ανάλογα με το πως διαμορφώνονται τα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών «Ξενοκράτης».

 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,