ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ

Με το χρυσό μετάλλιο του δήμου, ο δήμος Πύλου Νέστορος τίμησε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για την προσφορά της και τη συμβολή της στην πατρίδα. Το χρυσό μετάλλιο παρέλαβε ο Διοικητής του Συντάγματος Ευελπίδων, Συνταγματάρχης Μ.Χ Νικόλαος Γκρέτσας.

 

 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε χθες στην Πύλο η 191η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Στις 10:20 π.μ τελέστηκε Δοξολογία κατά την οποία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος, παρουσία των Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το μνημείο Τριών Ναυάρχων και κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, την σύμβουλο Πολιτικών Θεμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου Mrs CLAIRE DEMARET, τον ακόλουθο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Υποστράτηγο κ. ALEXANDER PRIKHODKO, τον Ακόλουθο Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Ανθυπασπιστή κ. RODOLPHE JONCERAY, την εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Γιώτα Κοζομπόλη , τον Αρχηγό του Στόλου Αντιναύαρχο Π.Ν. Ιωάννη Παυλόπουλο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος και Α’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, τον Δήμαρχο Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη και τον Δήμαρχο Ύδρας Γεώργιο Κουκουδάκη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ακολούθησε τελετή τιμητικής διάκρισης της Σχολής Ευελπίδων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης έδωσε το χρυσό μετάλλιο του Δήμου, στον Διοικητή του Συντάγματος Ευελπίδων, Συνταγματάρχη Μ.Χ Νικόλαο Γκρέτσα, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Αλώνια Μεσσηνίας. Ο κ. Γκρέτσας από την πλευρά του ανταπόδωσε, δίνοντας στον Δήμαρχο το Έμβλημα της Σχολής Ευελπίδων.

 

Πηγή: messinialive.gr