λεφτά

Συντάξεις χηρείας: Μπορούν τα ψίχουλα του άρθρου 12 να σώσουν την χώρα; Όχι. Μπορούν όμως να εξασφαλίσουν την αξιοπρέπεια στις χήρες.

Το κίνημα για τις συντάξεις χηρείας βρήκε σύμμαχο μέσα στην Βουλή.

Σε μια εφ΄όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση ο Γεράσιμος Γιακουμάτος κάλεσε την κυβέρνηση να μην εμπαίζει τους στρατιωτικούς, αλλά και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας με ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής που τους «εξασφαλίζουν» 2 – 2,5 ευρώ επιπλέον και κυρίως να φροντίσει για την ανατροπή του άρθρου 12 για όλες τις χήρες.

Στην ανάγκη όπως είπε ας κοπούν οι μισθοί των Βουλευτών για τις χήρες, ενώ ο ίδιος έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στο τραγικό συμβάν με την πτώση του Χιούι.

To άρθρο 12 του ν.4387/2016 “Σύνταξη λόγω θανάτου” προβλέπει για τις χήρεςι: (1) Από 52 έως 55 ετών να δικαιούνται το 50% της σύνταξης για 3 χρόνια, να διακόπτεται και να επαναχορηγείται σε ηλικία 67 ετών. (2) Κάτω των 52 ετών να δικαιούνται το 50% της σύνταξης μόνον για 3 έτη και μετά να διακόπτεται οριστικώς.

Όπως λένε οι ίδιες η ρύθμιση, που ουσιαστικά «αρπάζει» τις εισφορές των συζύγων τους τις οδηγεί στην καταστροφή και για αυτό διεκδικούν την ανατροπή του νόμου.

Από την άλλη  η κυβέρνηση έχει υπεραμυνθεί του νόμου και μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε πως οι χήρες μπορούν να εργαστούν κάτι που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

 

 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY