αναδρομικα τροπολογια

Σαν να μην έφτανε που η πολυαναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών των Στρατιωτικών απέχει πολύ από αυτό που ορίζει η απόφαση του ΣτΕ, έγινε και αφορμή για να βγουν στην επιφάνεια κόντρες και καταγγελίες για κομματική λειτουργία από συνδικαλιστές.

Είναι πολλοί οι στρατιωτικοί που γκρινιάζουν και μουρμουράνε ανοιχτά πλέον καθώς εκτιμούν τουλάχιστον ως χλιαρή την αντίδραση των κεντρικών συνδικαλιστικών τους ηγεσιών στην τροπολογία.

Και μάλλον αυτό είναι η αφορμή γιατί εδώ και καιρό εκφράζουν παράπονα για τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες λέγοντας ότι ο «αγώνας» τους μάλλον αναλώνεται στις θέσεις και ποιον θα αποδεχτεί στο ΥΠΕΘΑ ο Πάνος Καμμένος ή ποια κομματικά συμφέροντα θα εξυπηρετήσουν ειδικά όσο πλησιάζουν οι εκλογές, χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα.

Ειδικά όσοι συνδικαλιστές παλεύουν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και με μοναδικό γνώμονα να εργαστούν χωρίς να αλλάξουν αξίες για το καλό των συναδέλφων τους βλέπουν συνδικαλιστές και ηγεσίες να έχουν αποπροσανατολιστεί και να μην ακούν τις φωνές και τις ανησυχίες της βάσης ώστε να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Την ίδια στιγμή η σαββατιάτικη παρέμβαση του ΑΝΥΕΘΑ Π. Ρήγα μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών προτρέποντας τους στρατιωτικούς να μείνουν μακριά από το κομματικό συνδικαλισμό είχε συγκεκριμένους αποδέκτες. Όπως εκτιμάται υπάρχουν πολλοί συνδικαλιστές στρατιωτικοί που δημιουργούν μεγαλύτερο ντόρο από ότι πρέπει με τα αναδρομικά εξυπηρετώντας κομματικά συμφέροντα της αντιπολίτευσης.

Η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των στρατιωτικών θεσμοθετήθηκε με νόμο μόλις το 2016, κάτι που σημαίνει ότι είναι ακόμα σε βρεφική ηλικία. Οι στρατιωτικοί κινούνται σε «χωράφια» για τα οποία έχουν άγνοια και αυτό είναι επικίνδυνο να υπονομευτεί πρώτα και κύρια από κομματικούς και ψηφοθηρικούς μηχανισμούς. Κάπως έτσι άλλωστε έφτασε και το γενικότερο συνδικαλιστικό κίνημα σε μεγάλα επίπεδα ανυποληψίας.

Στο armynow.net έχουμε προειδοποιήσει και το κάνουμε ξανά σε όσους ασχολούνται με τον στρατιωτικό συνδικαλισμό να προσέχουν τους «Δαναούς και τους δώρα φέροντες».