ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΟΙ

Τα αναδρομικά των στρατιωτικών δόθηκαν χθές δύο ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που η κυβέρνηση είχε σχεδιάσει αλλά και με 3,5 χρόνια καθυστέρηση

 

 

«Ήταν αναμενόμενο και έγινε πράξη» θα μπορούσε να πει ο Τσίπρας καθώς τα αναδρομικά των ενστόλων μπήκαν εφάπαξ χθες 12 Δεκεμβρίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς με τις ανάλογες κρατήσεις και με 20% φόρο άπαξ, χωρίς συμψηφισμούς και κάπως έτσι παίρνει τέλος ένα σήριαλ για το οποίο γράφτηκαν χιλιάδες λέξεις σε ρεπορτάζ και ανακοινώσεις και έγιναν εκατοντάδες δηλώσεις.

Και επειδή όλοι έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν και να διατυμπανίζουν ότι επιβεβαιώθηκαν (αφού έγραψαν 100 διαφορετικά σενάρια που το ένα αναιρούσε το άλλο) εμείς θα κάνουμε την πρωτοτυπία και θα πούμε: Ο μόνος που επιβεβαιώθηκε είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός  που από την αρχή είχε μεθοδεύσει το πως και το πότε της καταβολής των αναδρομικών.

Όπως επίσης θα υπενθυμίσουμε  τα όσα είχαμε εκτιμήσει στην ίδια στήλη στις 30/11/2018 όταν την ίδια ώρα είχαν φουντώσει σενάρια και υπολογισμοί ειδικών για τις ημερομηνίες και τις διαδικασίες ξεφουρνίζοντας οτιδήποτε αρκεί να πουλήσουν αγανάκτηση μιλώντας στο δικαιολογημένο θυμικό των ενστόλων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιατί καθυστέρησαν τα αναδρομικά και γιατί θα δοθούν τελικά στις 14 Δεκεμβρίου!

 

Πρώτα και κύρια είχαμε σημειώσει ότι  «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την αρχή είχε σχεδιάσει να ξεκινήσει τη μεταμνημονιακή της «αντεπίθεση» με τα αναδρομικά των στρατιωτικών και να ξεδιπλώσει στη συνέχεια και τις υπόλοιπες παροχές».

Όποιος παρακολούθησε τις τελευταίες ημέρες τι συνέβη στη Βουλή θα καταλάβει ότι τις ημέρες που απομένουν θα φέρει και κάποια άλλα τελευταία «θετικά» νομοσχέδια προς ψήφιση συνεχίζοντας την επικοινωνιακή «καταιγίδα» που είχαμε αναφέρει.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη ημερομηνία ήταν δεδομένο ότι τα αναδρομικά θα δινόντουσαν στις 14 Δεκεμβρίου γιατί πρώτα και κύρια το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και μάλιστα μέσα στη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας και δεν υπήρχε περίπτωση να εκτεθεί. Τα όσα ακολούθησαν περί καθυστέρησης των ΚΥΑ ή ότι εξαιρεί τους συνταξιούχους κ.α., ότι κινδυνεύουν να δοθούν το νέο έτος τελικά το μόνο που πέτυχαν ήταν να διαψεύσουν τους ίδιους.

Εκτός φυσικά από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη καταβολή των αναδρομικών έγινε με καθυστέρηση 3,5 χρόνων και δεν εφαρμόζει απόλυτα την απόφαση του ΣτΕ που μίλαγε για επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2012!

Ήταν μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση η καταβολή των αναδρομικών των ενστόλων την ίδια ημερομηνία με το μέρισμα για να ακολουθήσουν οικογενειακά και άλλα επιδόματα και το σημαντικότερο να έχει ψηφιστεί η μη περικοπή 1,5 εκατ. συντάξεων και να ανακοινωθούν αυξήσεις σε περίπου 600.000 συνταξιούχους.

«Με λίγα λόγια κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος τις γιορτές. Μια τακτική που μπορεί να δίνει χρόνο για σχόλια και μουρμούρες αλλά με συγκεκριμένο χειροπιαστό αποτέλεσμα που θα το καρπωθεί εκ των πραγμάτων μόνο η κυβέρνηση», είχαμε τονίσει ακόμα «αποκαλύπτοντας» το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Σχέδιο με το οποία φυσικά προσπαθεί να κατευνάσει τη συσσωρευμένη οργή που υπάρχει στον κόσμο για τα μνημόνια που δεν έφυγαν το 2015 και να πάει στις εκλογές έχοντας να επιδείξει κοινωνικό πρόσημο στην πολιτική της.

Αυτό ήταν το κυβερνητικό σχέδιο και αυτό ξεκίνησε χθες να υλοποιείται. Ο καθένας μπορεί να το σχολιάσει και να το χαρακτηρίσει όπως θέλει, το αποτέλεσμα όμως δείχνει ότι το υλοποιεί και στην τελευταία του λεπτομέρεια αφήνοντας εκτεθειμένους – και δε μιλάμε για τους πολιτικούς αντιπάλους της – όσους επένδυσαν και έπαιξαν με την αγωνία χιλιάδων ενστόλων και άλλων.