ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Εύθυμη αληθινή αστυνομική ιστορία
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ– Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

 

 

 

Ήταν ένα συνηθισμένο καλοκαιρινό βραδινό για τους αστυνομικούς και η ώρα περνούσε σχετικά ήρεμα, με τα ”συνήθη” περιστατικά , τους ”πελάτες του είδους” και την ρουτίνα της βραδιάς. Όπως συνηθίζονταν , οι Διοικητές των Υπηρεσιών κάθε απόγευμα , έως και το βράδυ , πάντα περνούσαν από την Υπηρεσία τους , ”γιατί το μαγαζί  είναι γωνία ” και γιατί ο φόρτος της καθημερινής εργασίας και η Διοικητική ευθύνη επέβαλε την παρουσία στο γραφείο τους.

Έτσι λοιπόν κάποιο βράδυ , ο Διοικητής , πέρασε από τα κρατητήρια της Αστυν. Δ/νσης , για να δεί και να ελέγξει την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο αυτό.  Ο σκοπός κρατητηρίων τον χαιρέτησε και ο Αστυνόμος του ανταπέδωσε τον χαιρετισμό .

Την εποχή εκείνη σύμπασα η Έλλάδα ”ζούσε στον αστερισμό” της ….περίφημης και…ένδοξης  εποχής  του χρηματιστηρίου, όταν όλοι οι Έλληνες ”έπαιζαν”  limit up μετοχές και ο αξιωματικός για να αστειευθεί , ρώτησε τον σκοπό .

—-  Βρε Γιώργο μήπως είδες που βρίσκεται σήμερα ο …Ντάου Τζόουνς ; [ ο Ντάου Τζόουνς είναι ο δείκτης των χρηματιστηρίων] .

—- Δεν γνωρίζω κύριε Διοικητά , εδώ πάντως δεν τον είδα καθόλου και δεν μου ανέφερε κανένας ακόμη τίποτα από την ώρα που ανέλαβα υπηρεσία. Μάλλον θα τον έπιασε και θα τον έχει συλλάβει η Ασφάλεια και θα τον έχει πάνω για ανάκριση. Ξέρετε μήπως είναι επικίνδυνος για να τον προσέξω ιδιαίτερα ;

—- Μωρέ είναι και παραείναι. Πάρε τα μέτρα σου.

—- Εντάξει κυρ-αστυνόμε , ευτυχώς που με ενημερώσατε , θα έχω τα μάτια μου 14.

—- Έτσι μπράβο Γιώργο , γιατί με αυτόν θα κλάψουν μανούλες……, καληνύχτα…… 

Η νύχτα κυλούσε. Κάποια στιγμή το Κέντρο κλήσεων 100 δέχθηκε κλήση ότι σε δρόμο  αυξημένης κυκλοφορίας στη πόλη, από άγνωστο λόγο, βρέθηκαν δεκάδες κοτόπουλα και υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος . Το Κέντρο  έδωσε εντολή  στο περιπολικό πόλης να μεταβεί επί τόπου  και να ….ενεργήσει τα δέοντα.

—-  ……με ακούς ;

—- Σε ακούω Κέντρο.

—- Γρήγορα να μεταβείτε στην οδό …….. και να δείτε τι συμβαίνει και να επιληφθείτε , γιατί μας ενημέρωσαν διερχόμενοι οδηγοί ότι υπάρχουν στο οδόστρωμα διασκορπισμένα κοτόπουλα και εγκυμονείται κίνδυνος ατυχήματος.

—- Καλά Κέντρο απάντησε -δύσθυμα- ο συνοδηγός του περιπολικού, μεταβαίνουμε ……

Πραγματικά μετά από λίγη ώρα οι αστυνομικοί …..επελήφθησαν του καθήκοντος , κατάφεραν με ”μαεστρία” να …… συλλάβουν τα κοτόπουλα και τις κότες και να τα οδηγήσουν στο παρακείμενο … κοτέτσι από το οποίο για άγνωστο λόγο …. δραπέτευσαν.  Ο κόκορας  όμως …. αντιστάθηκε σθεναρά , αλλά οι … .εχθρικές δυνάμεις ήταν … υπέρτερες και υπέκυψε ηρωικά μαχόμενος υπέρ του ”χαρεμιού ” του…..

—- Έλα Κέντρο , κότες, κόκορας και κοτόπουλα ….. συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν αρμοδίως στο κοτέτσι τους , θέλετε κάτι άλλο Κέντρο, γιατί πρέπει να πάμε να πλυθούμε …

Τότε παρεμβαίνει -μέσω ασυρμάτου-, ο επόπτης αξ/κός από άλλο περιπολικό στο οποίο επέβαινε και [αστειευόμενος]  δίνει εντολή :

—- Να ληφθούν πάραυτα τα αποτυπώματα ……..

—- Να λείπουν τα σχόλια , παρακαλώ να λείπουν τα σχόλια”, ανταπαντά ο εκφωνητής του Κέντρου, η αλλιώς <<το αηδόνι του 100>>.

—- Μα Κέντρο πρέπει να εφαρμοσθουν τα ….δέοντα.

—- Παρακαλώ κύριε……….., επαναλάμβάνω, να λείπουν τα σχόλια …….

Έτσι λοιπόν τα κοτόπουλα….συνελήφθησαν , το περιπολικό μετά από λίγο πήγε να ”μαζέψει” ένα μεθυσμένο από οίκο ανοχής, μετά σε ένα οικογενειακό επεισόδιο με ”σύρραξη” γαμβρού και πεθεράς , αργότερα σε καβγά σε μπάρ για τα μάτια μιάς σερβιτόρας και τέλος στη πλατεία για διατάραξη κοινής ησυχίας…..

ΣΗΜ. Τα στοιχεία , τα παρεχώρησε ευγενικά ο πρώην συνάδελφός μου, Μ. Ψ.

Περισσότερες αληθινές αστυνομικές ιστορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ :

Αστυνομικές ιστορίες