ΤΕΝΞ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Τεράστια είναι η κοινωνική προσφορά της ΤΕΝΞ. Μέσα στον Οκτώβριο απέδωσαν 310 στρέμματα γης στις τοπικές κοινωνίες εξουδετερώνοντας εκατοντάδες εκρηκτικά.

 

Κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου 2018, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, διέθεσε προσωπικό και μέσα του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), για την έρευνα και απόδοση στις τοπικές κοινωνίες 310 στρεμμάτων γης, εντός των οποίων βρέθηκαν, εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 90 νάρκες, 150 βλήματα διαφόρων τύπων, 35 χειροβομβίδες, 165 πυροδοτικοί μηχανισμοί και 1 βόμβα αεροπορίας 20λιβρών.

Επιπρόσθετα, αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και με απόλυτη επιτυχία, ημέρα και νύχτα, κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 18 περιστατικά ανεύρεσης Εκρηκτικών Μηχανημάτων/Μηχανισμών–Πυρομαχικών (EOD), κατά τα οποία εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 13 βλήματα διαφόρων τύπων και 14 χειροβομβίδες.

Τα παραπάνω πυρομαχικά, εκρηκτικά και μηχανισμοί, αποτελούν στην πλειονότητά τους απομεινάρια πολεμικών συγκρούσεων του παρελθόντος, τα οποία βρέθηκαν στο πλαίσιο προγραμματισμένων ερευνών.

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση της ΤΕΝΞ τον Οκτώβριο: