Κατάταξη Οπλιτών Θητείας 2018 E΄ ΕΣΣΟ

Θητεία: Μάθετε τις αλλαγές που γίνονται στο σύστημα κατάταξης οπλιστών στον Στρατό Ξηράς. Όλες οι λεπτομέρειες.

 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε τη μείωση των σειρών κατάταξης από έξι σε τέσσερις τον χρόνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, οι σειρές στρατιωτών που θα καλούνται σύμφωνα με το νέο σύστημα κατάταξης στρατιωτικών θα είναι τον Φεβρουάριο, τον Μάιο, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο, ενώ το νέο σύστημα κατάταξης θα συμβάλει στην αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων στα σύνορα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

1. Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο των αλλαγών που πραγματοποιούνται, για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας αυτού, ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς (ΣΞ), επανακαθορίζεται από έξι (6) σε τέσσερις (4) κατ’ έτος (Φεβρουάριο, Μάιο, Αύγουστο, Νοέμβριο).

2. Η σημαντική θεσμική αλλαγή προήλθε με σκοπό:

α. Την επίτευξη ισοκατανομής μεταξύ των κατατασσόμενων οπλιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

β. Τη βέλτιστη λειτουργία των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) και την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων της παραμεθορίου.

γ. Την αποδοτικότερη εκπαίδευση και ομαλότερη ενσωμάτωση των νέων οπλιτών σε Μονάδες της παραμεθορίου.

3. Κατόπιν των παραπάνω, η κατάταξη της 2019 A΄/ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα και με προηγηθείσα ανακοίνωση, από 4 έως 8 Φεβρουαρίου 2019 και της 2019 Β΄/ΕΣΣΟ θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του τρέχοντος έτους, αντί του Μαρτίου.

 

LEAVE A REPLY