ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ 120 ΠΕΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και στη δημιουργια Διεθνές Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης αναφέρθηκε ο ΑΝΥΕΘΑ στην επισκεψή του στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα

 

 

«Η δημιουργία του Διεθνούς Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης επιβεβαιώνει ότι όταν υπάρχει θέληση μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και μάλιστα με τους καλύτερους και προσφορότερους τρόπους».

Τα παραπάνω επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ) στην Καλαμάτα. Ο ΑΝΥΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου περιηγήθηκε τους χώρους της αεροπορικής βάσης και μίλησε στο προσωπικό.

ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ 120 ΠΕΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο ΑΝΥΕΘΑ απευθυνόμενος στο προσωπικό της 120 ΠΕΑ τόνισε:

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, εδώ στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο επισκέψεων σε μονάδες των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Είναι μια σημαντική επίσκεψη, καθώς πρόκειται για το βασικό εκπαιδευτικό κέντρο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, εδώ όπου λαμβάνει χώρα η εκπαίδευση των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών. Επίσης, αποτελεί μια ευκαιρία για μένα ως Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας να επικοινωνήσω μαζί σας, με το προσωπικό της Μονάδας.

ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ 120 ΠΕΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Καταρχήν, θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας για μια ακόμη φορά ότι είμαστε χώρα ειρηνική. Στόχος μας είναι η ειρήνη και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Να θυμάστε ότι αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί αδυναμία. Ξεκαθαρίζω ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν και με κανέναν τρόπο να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ό,τι μας ανήκει.

«Υπάρχει Υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης»

Θα τονίσω τρία βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία ως εκπαιδευτικός γνωρίζω καλά ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική δραστηριότητα: είναι η Ποιότητα, το Υψηλό Επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ο Ρεαλισμός. Διαπίστωσα στη σημερινή μου επίσκεψη στην Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος ότι αυτά τα χαρακτηριστικά όχι μόνο υπάρχουν εδώ, αλλά αποτελούν σήμα κατατεθέν της Εκπαίδευσης που παρέχεται.

ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ 120 ΠΕΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Αυτό δεν το αναγνωρίζω μόνο εγώ. Το αναγνωρίζουν οι σύμμαχοί μας που εμπιστεύονται το προσωπικό τους να εκπαιδευτεί από μας, όπως επίσης δείχνοντας ενεργά το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης, αλλά και την ήδη ενεργό συμμετοχή τους με προσωπικό από την Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας.

Επιβεβαίωση το Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης

Η δημιουργία του Διεθνούς Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης επιβεβαιώνει ότι όταν υπάρχει θέληση μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και μάλιστα με τους καλύτερους και προσφορότερους τρόπους. Το κέντρο αυτό συμβάλλει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο προσωπικό της Αεροπορίας μας, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στην αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας.

ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ 120 ΠΕΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το έργο σας είναι σημαντικό, όπως σημαντική είναι και η εκπλήρωση της αποστολής σας, η διατήρηση του υψηλού επιπέδου και της συστηματικής εκπαίδευσης των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας. Διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο αυτό, τόσο οι Ιπτάμενοι όσο και το Τεχνικό προσωπικό, εργάζονται με ανιδιοτέλεια, πετυχαίνοντας τους στόχους που έχουν τεθεί. Αναγνωρίζεται αφενός μεν η απαίτηση από τους εκπαιδευόμενους να καταβάλουν κοπιώδεις προσπάθειες και αφετέρου οι κίνδυνοι που διατρέχουν τόσο εκπαιδευτές όσο και εκπαιδευόμενοι για την επίτευξη των υψηλών εκπαιδευτικών στόχων.

Φόρος τιμής στον Επισμηναγό Ιπτάμενο Νικόλαου Βασιλείου

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μνημονεύσω και να αποτίσω φόρο τιμής στους εν ώρα καθήκοντος πεσόντες αεροπόρους. Ενώ με το πρόσφατο περιστατικό και την θυσία του Επισμηναγού Ιπταμένου Νικόλαου Βασιλείου εν ώρα εκπαιδευτικής πτήσης, η Πολεμική μας Αεροπορία επιβεβαίωσε ότι «μάχεται» ακόμη και όταν εκπαιδεύεται.

ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ 120 ΠΕΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Από εσάς εδώ και τις θυσίες σας, ξεκινάει αυτό που αργότερα επιτρέπει την αποτελεσματική ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, όποτε, όταν και όπου απαιτηθεί. Ο επαγγελματισμός και η επιχειρησιακή σας ικανότητα, η άρτια επιστημονική γνώση αλλά κυρίως η αφοσίωσή σας είναι αυτό που μας επιτρέπει να ασκούμε πολιτική. Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει τις θυσίες σας. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και εσείς ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της υπεστήκατε δραματικές περικοπές.

Εχει δρομολογηθεί αποκατάσταση των αδικιών

Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας και όπως πρόσφατα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δήλωσε στην Γιορτή της Αεροπορίας: Η αποκατάσταση των αδικιών αυτών έχει δρομολογηθεί. Σας διαβεβαιώνω ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε στενή συνεργασία με την Στρατιωτική Ηγεσία, στηρίζει το έργο σας και θα εξακολουθήσει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη βελτίωση της υπηρεσιακής σας καθημερινότητας.

ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ 120 ΠΕΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ακόμη μια φορά για τον επαγγελματισμό σας, και το υψηλό ηθικό που επιδεικνύετε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας. Καθώς αύριο είναι ημέρα εορτασμού των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ημέρα στην οποία η ελληνική κοινωνία τιμάει το σύνολο του προσωπικού που μάχεται καθημερινά σας εύχομαι υγεία, τόσο σε εσάς όσο και τις οικογένειές σας και κάθε επιτυχία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο».