ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού για το συμβάν με τον Κρητικό αλεξιπτωτιστή που βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του ενώ έκανε ρίψη.

 

Ανακοίνωση για τη Διοικητική Εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Κρητικό αλεξιπτωτιστή που ενώ πραγματοποιούσε ρίψη βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του να τραγουδάει το «Μακεδονία ξακουστή», εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ «είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.» Και προκειμένου να διευκρινήσει τα αίτια συμπληρώνει: «Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει.»

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος οπλίτης έχει ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του ως αλεξιπτωτιστής, έχει πάρει την «πουλάδα» του και σήμερα παίρνει μετάθεση για τη μονάδα του, ωστόσο η Απλή Διοικητική Εξέταση θα γίνει κανονικά και θα του επιβληθούν κυρώσεις αν κριθεί ότι παραβίασε κανόνες ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ.
Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.

Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει.