Ξίφη

Στρατιωτικά δικαστήρια: Με ιδιαίτερες δυσκολίες κυλάει η λειτουργία τους, καθώς λόγω παραιτήσεων, αλλά και μεταθέσεων σε άλλες θέσεις, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις

 

Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού καταγράφονται στα στρατιωτικά δικαστήρια, καθώς ο τελευταίος διαγωνισμός για πρόσληψη Δικαστικών Λειτουργών των Ε.Δ. ήταν το 2010.

Από τότε έχουν αποχωρήσει από το Σώμα πολλοί Δικαστικοί Λειτουργοί, ενώ άλλοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις εκτός των δικαστηρίων, όπως ο στρατιωτικός γραμματέας Ανέστης Τσουκαράκης που έχει λάβει θέση συμβούλου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να παραμένουν κενές περισσότερες από 40 θέσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των στρατιωτικών δικαστηρίων.

Με αυτά δεδομένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αν. Δημοσχάκης κατέθεσαν γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τις σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται στα στρατιωτικά δικαστήρια.
Οι δύο Βουλευτές ρωτάνε, μεταξύ άλλων, τον αρμόδιο Υπουργό αν έχει προγραμματιστεί να γίνουν προσλήψεις Δικαστικών Λειτουργών και Γραμματέων στα στρατιωτικά δικαστήρια.

Επίσης, για το αν υπάρχει η βούληση ώστε η στελέχωση των στρατιωτικών δικαστηρίων να γίνεται στο μέλλον με την εισαγωγή και φοίτησή τους στην Εθνική Σχολή Δικαστών.

Αναλυτικά η Γραπτή Ερώτηση

«Σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Υ.Ε.Θ.Α και το νόμο 2304/1995 που προβλέπει τη λειτουργία του Δικαστικού Σώματος, οι προβλεπόμενες θέσεις για Δικαστικούς Λειτουργούς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι 138.

Ο τελευταίος διαγωνισμός που διενεργήθηκε και προσέλαβε Δικαστικούς Λειτουργούς ήταν το 2010. Έκτοτε έχουν αποχωρήσει από το Σώμα μια πλειάδα Δικαστικών Λειτουργών, με αποτέλεσμα σήμερα να παραμένουν κενές περισσότερες από 40 θέσεις.

Επιπλέον, σήμερα στους βαθμούς των Δικαστικών Λειτουργών Δ’ και Παρέδρων δεν υπηρετεί κανένας (Λοχαγών – Υπολοχαγών), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων. Ανάλογη είναι και η κατάσταση που επικρατεί και στο σώμα των Δικαστικών Γραμματέων.
Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  • Έχετε προγραμματίσει διαγωνισμό για την πρόσληψη Δικαστικών Λειτουργών και Δικαστικών Γραμματέων για τα στρατιωτικά δικαστήρια;
  • Έχετε προγραμματίσει την κάλυψη των άνω οργανικών κενών θέσεων με άλλο εναλλακτικό τρόπο; Αν ναι, ποιος είναι αυτός;
  • Υπάρχει πολιτική βούληση ώστε η στελέχωση των στρατιωτικών δικαστηρίων να γίνεται στο μέλλον με την εισαγωγή και φοίτησή τους στην Εθνική Σχολή Δικαστών;
  • Πόσες κενές θέσεις δικαστών και γραμματέων καταγράφονται αυτή τη στιγμή;»ΣΧΟΛΙΑ
SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,